Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ιταλό ΥΠΑΜ για επιχείρηση «IRINI» και Αν. Μεσόγειο

ΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ανακοίνωσή του υπουργείου υπογραμμίζεται πως συζητήθηκε ειδικότερα η σημασία σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες συνεργασίας για ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ τονίστηκε επίσης ο ρόλος της Επιχείρησης IRINI της ΕΕ και η συνεισφορά της στη εφαρμογή της απόφασης του ΣΑ ΗΕ για το embargo όπλων στην Λιβύη.

Να σημειωθεί ότι η επικοινωνία των δύο υπουργών έρχεται λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού άμυνας της Ιταλίας στην Τρίπολη της Λιβύης όπου είχε συζητήσεις  με την κυβέρνηση Σάρατζ και εξέφρασαν «την αμοιβαία βούλησή τους να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα της άμυνας» ώστε να υπάρξει «ένα ποιοτικό άλμα στις σχέσεις» των δύο χωρών.

Κατά την επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΕΘΑ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν επισκέψεις, στην Αθήνα και Ρώμη, για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ