Επιμένει στη διχοτόμηση της Κύπρου ο Ερντογάν και προκαλεί – Τι ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

H ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η επιμονή για μη αποδοχή παρουσίας δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η επιμονή να μην γίνεται αποδεκτή η παρουσία δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο καθώς και η επιμονές που συνιστούν τη βάση της μη λύσης, αγνοώντας την ύπαρξη των Τ/κ στην Κύπρο δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές”.

Σχετικά με τη νηοψία που πραγματοποίησε γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό εμπορικό πλοίο προ δύο ημερών, το ΣΕΑ αναφέρει ότι “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βήματα σε κάθε επίπεδο”.

Το ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του καταδικάζει τη “μονομερή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις συμμαχίας παρέμβαση στο τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη”.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr
armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επομένως για ποια λύση του Κυπριακού συζητάμε,όταν η Τουρκία ανακοινώνει επίσημα ότι μόνον η αναγνώριση δύο κρατών είναι αποδεκτή για αυτούς;Μετά από αυτό αντιλαμβάνεστε ότι η Τουρκία θα επιδιώξει την ενσωμάτωση του κατεχόμενου παράνομα Βορείου κομματιού της Κύπρου και την προσάρτηση του ντε φάκτο σ’ αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ