Πολεμικό Ναυτικό: Άνοιξαν συζήτηση για το προσφυγικό! Τι τρέχει;

Διάλεξη για το προσφυγικό απο καθηγητές του Gerald R. Ford School of Public Policy του Πανεπιστημίου του Michigan των Η.Π.Α. έγινε με στόχο την ανταλλαγή απόψεων.

Αντιπροσωπεία καθηγητών και φοιτητών από το Gerald R. Ford School of Public Policy του Πανεπιστημίου του Michigan των Η.Π.Α. επισκέφτηκε την Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ).

Σκοπός τους ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος σε μια συζήτηση που έγινε παρουσία του Διοικητού ΔΝΕ & ΣΝΔ, Αντιναυάρχου Αλέξανδρου Διακόπουλου ΠΝ και του Διοικητού ΣΔΕΠΝ Πλοιάρχου Παύλου Παναγιωτόπουλου ΠΝ.

Μετά την αρχική διάλεξη / τοποθέτηση στο θέμα από τον Διευθυντή Σπουδών Αντιπλοίαρχο Κλεάνθη Κυριακίδη ΠΝ, ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ της Αμερικανικής αντιπροσωπείας και του επιτελείου και σπουδαστών της ΣΔΕΠΝ που οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Η επίσκεψη είναι εντεταγμένη στο ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Michigan και έλαβε χώρα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στη χώρα μας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συναντήσεις με προσωπικότητες και φορείς που σχετίζονται με το ζήτημα.

Σχολή Διοίκησης και Επιτελών ΠΝ (ΣΔΕΠΝ)

Η Αποστολή της Σχολής είναι να παρέχει επιτελική εκπαίδευση και μεταπτυχιακή επιμόρφωση στη Ναυτική Επιστήμη και Στρατηγική με σκοπό την προαγωγή της ικανότητας των σπουδαστών στη λήψη αποφάσεων,την κατάλληλη κατάρτισή τους για την εκτέλεση επιτελικών και διοικητικών καθηκόντων σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας, ως και την ανάληψη υπό των Μάχιμων Αξιωματικών της Διοικήσεως Ναυτικών Δυνάμεων.

Στη ΣΔΕΠΝ λειτουργεί το Σχολείο Διοίκησης και Επιτελών Αξιωματικών (ΣΔΙΕΠΝ), διάρκειας 5 μηνών περίπου.

Στο ΣΔΙΕΠΝ φοιτούν υποχρεωτικά όλοι οι Μάχιμοι, Μηχανικοί και Οικονομικοί Αξκοί, βαθμού Υποπλοιάρχου ή Πλωτάρχη. Επίσης στο ΣΔΙΕΠΝ δύναται να φοιτά και περιορισμένος αριθμός Αξιωματικών του ΛΣ, καθώς και αλλοδαποί Αξιωματικοί του Ναυτικού, κατά προτίμηση του αυτού βαθμού και ανάλογα με την υφιστάμενη διαθεσιμότητα.

Παράλληλα η ΣΔΕΠΝ υποστηρίζει και διεξάγει το Σχολείο Διοίκησης και Επιτελών Αξιωματικών Ειδικοτήτων Ναυτικού [ΣΔΙΕΠΝ (Ε)] διάρκειας 38 εργάσιμων ημερών, στο οποίο φοιτούν υποχρεωτικά όλοι οι Αξιωματικοί Ειδικοτήτων βαθμού Σημαιοφόρου.

Η αποστολή, οι τομείς της εκπαιδεύσεως και οι γενικές αρχές της εκπαιδεύσεως, με βάση τα οποία λειτουργούν τα επιμέρους Σχολεία της Σχολής, καθορίζονται από τον Οργανισμό της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών ΠΝ (Ο/ΣΔΕΠΝ), και τους αντίστοιχους Κανονισμούς Εκπαιδεύσεως.

Η εκπαίδευση υλοποιείται με βάση το Γενικό Πρόγραμμα Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδεύσεως, καθώς και τις ειδικές οδηγίες και κατευθύνσεις του ΓΕΝ και της ΔΝΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ