Επιχειρησιακά “ατοπήματα” από τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία

ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας» 

 

– Κάποιες φωτογραφίες και κάποια φωτογραφικά στιγμιότυπα από διάφορους Ουκρανούς που κυκλοφορούν στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να ενθουσιάζουν … κάποιους αλλά κάποιους άλλους απογοητεύουν.

– Βλέπουμε στο Κίεβο επιστράτους πολίτες (μάλλον) χωρίς στολές και διακριτικά (πολύ κακό αυτό για τους κανόνες τους πολέμου) να μην γνωρίζουν πως να κρατούν το όπλο τους ενώ σε έναν άλλον του πέφτει η γεμιστήρα από το όπλο του την ώρα που κινηματογραφείται. Όχι 3 αλλά τουλάχιστον 23 μέρες τουλάχιστον χρειάζονται για να εκπαιδευτούν πριν εμπλακούν στην μάχη. Και το ερώτημα εδώ είναι γιατί δεν είχαν προσκληθεί να εκπαιδευτούν έγκαιρα!

– Εικόνες με …”ναρκοθέτηση” γέφυρας όπου οι νάρκες “κρυβόντουσαν” πίσω από λάστιχα που θα καιγόντουσαν και

– Κάπου άλλου τοποθετούνταν υποτίθεται αντιαρματικά εμπόδια που μάλλον είχαν ξεμείνει από τον … Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα ακαριαία σκορπισμένα αριστερά και δεξιά.

– Κατάχρηση των αντιαρματικών Javelin εναντίον ελαφρών τεθωρακισμένων. Αύριο μεθαύριο που θα ρίξουν τα Τ-80 και τα Τ-90 ΤΙ θα γίνει;

– Σημαντικό λάθος ότι οι διαθέσιμες Ταξιαρχίες ενεπλάκησαν όλες στα ανατολικά, ενώ άφησαν μόνο την Εθνοφυλακή στην περιοχή του Κιέβου και μάλιστα χωρίς μέσα και πυροβολικό. Αυτή η περιβόητη φάλαγγα μήκους 65 χιλιομέτρων που ήταν (αν ήταν ) 25 χιλιόμετρα από το Κίεβο δεν προσβλήθηκε από κανένα ουκρανικό μέσο.

– Στρατηγική Επικοινωνία μηδέν. Εκτός από την πολιτική ηγεσία της χώρας που “επικοινωνεί” εύκολα απ’ όπου και αν βρίσκεται δεν έχουμε δει την ….στρατιωτική ηγεσία που μάλλον φαίνεται να μην ασκεί έλεγχο και διοίκηση στις εμπρός ταξιαρχίες που μάχονται στα ανατολικά.

– Για τους Ρώσους που μπλοκάρουν τις φάλαγγες τους και μπαίνουν σε μικρές πόλεις καβάλα στα τεθωρακισμένα τους χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι οδικές προσβάσεις και τους τσακίζουν τα Α/Τ και τα λοιπά προβλήματα που εντοπίζονται σε ξεχωριστή ανάρτηση!


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ