Ερντογάν – Χίτλερ: Μοιάζει η Γερμανία του 1936 στην Τουρκία του 2017; – ΑΝΑΛΥΣΗ

Η αναγόρευση ενός παρανοϊκού δικτάτορα σε συνομιλητή είναι γκάφα ολκής! Κάναμε αυτό το λάθος; Ας δούμε Πόσο μοιάζει ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Αδόλφο Χίτλερ!


 

Γράφει ειδικός συνεργάτης

Το ισλαμικών καταβολών AKP -Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ανήλθε στην εξουσία το 2002 (με τον Ταγίπ Ερντογάν να γίνεται Πρωθυπουργός το 2003 λόγω κωλύματος εκλογιμότητας).

Η ανάδυση της Τουρκίας ως κυρίαρχου περιφερειακού παίκτη (Μεγάλη Τουρκία) αποτέλεσε το βασικό πολιτικό του αφήγημα.

Ένα αφήγημα το οποίο όμως έφερε την ανεξίτηλη σφραγίδα της προσωπικότητας και των φιλοδοξιών του Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι γνωστή η αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν σε κατάρρευση τον γεωπολιτικό αυτό αναθεωρητισμό-επεκτατισμό της Τουρκίας .

Αυτό που δεν είχε τονιστεί ως έπρεπε ήταν το γεγονός πως το ολοένα και διογκούμενο έλλειμμα δημοκρατίας της Τουρκίας ήταν η κομβικής σημασίας εκείνη παράμετρος που σφράγισε την παρακμή των περιφερειακών φιλοδοξιών της Άγκυρας.

Τι πυροδοτεί σήμερα το έλλειμμα της Δημοκρατίας στην Τουρκία: Το τοξικό μείγμα της πολιτικής που βούλεται και εφαρμόζει εδω και χρόνια ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Δομικά στοιχεία του μείγματος αυτούς ο Παντουρκισμός, ο Πανισλαμισμός,ο Αλυτρωτισμός-αναθεωρητισμός και η Ερντογανολατρεία

1) Παντουρκισμός: το διαχρονικό εκείνο ρατσιστικό ιδεολόγημα κατά το οποίο η Τουρκική εθνική ταυτότητα είναι ανώτερη και υπερτερεί σε βάρος όλων των άλλων εθνοτικών ταυτοτήτων στο εσωτερικό της (Μεγάλης) Τουρκίας.

Η ανωτερότητα της τουρκικής εθνικής ταυτότητας αποτελούσε/αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την διατήρηση της ενότητας της Τουρκίας, για την επέκταση της επιρροής της και για την ανάδειξη της σε περιφερειακή δύναμη.

Η όποια διεκδίκηση μειονοτικών ομάδων (θρησκευτικών-εθνοτικών) συνιστά αυτόματα απειλή για την Τουρκία. Η όποια δε παραχώρηση δικαιωμάτων συνιστά εκχώρηση ζωτικού τουρκικού χώρου

2)Πανισλαμισμός Η τουρκική διπλωματία προσπάθησε μάταια να σβήσει από την ιστορική μνήμη των Αράβων πως οι Οθωμανοί δεν ήσαν ιμπεριαλιστές αλλά εκείνος ο ιστορικός παράγοντας ο οποίος προσπάθησε να επιτύχει την ένωση των απανταχού μουσουλμάνων στην βάση του ισλαμικού πολιτισμού,σε βάρος των δυναστών του (δυτικών αποικιοκρατών).

Το όραμα του Ταγίπ Ερντογάν παραμένει να να ηγηθεί ο ίδιος και η Τουρκία του Σουνιτικού ισλαμικού τόξου,να γεφυρώσει το χάσμα των Σουνιτών-Σιιτών και να συναποφασίζει στην Μέση Ανατολή με τις παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ-Ρωσία) επιβάλλοντας δε τις πολιτικές του στις χώρες εκείνες τις οποίες θεωρείται ότι αποτελούν μέρος του Στρατηγικού Βάθους της Τουρκίας.

3)Αλυτρωτισμός. Το κίνημα-κήρυγμα κατά το οποίο συνιστά ιστορική αναγκαιότητα η απελευθέρωση των υπόδουλων+καταπιεσμένων ομοεθνών οι οποίοι και ανήκουν στον τουρκικό εθνικό κορμό με την παράλληλή ενσωμάτωση εδαφών τα οποία στην βάση παράνομων διεθνών συμφωνιών αφαιρέθηκαν απο την Τουρκία .

4) Ερντογανολατρεία.

Η προσωπολατρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν βασίζεται σε δύο πυλώνες:

1) Πρώτον, ο Ερντογάν έχει πάντα δίκιο.

2) Όσοι κρίνουν ή διαφωνούν με τον Ταγίπ είναι αντεθνικά στοιχεία,εξυπηρετούν εν γνώση τους ή εν άγνοια τους, εχθρικά συμφέροντα προς την Τουρκία, υποκινούμενα από σκοτεινές δυτικές και άλλες ξένες δυνάμεις οι οποίες και συνωμοτούν κατά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εθνικιστική αυτή τάση,ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μοναδικός ιστορικά λαοπρόβλητος ηγέτης της Τουρκίας.

Διαθέτει ηρωική διάσταση,είναι ικανότητος, ασυμβίβαστος καθώς τολμά να τα βάζει με τους πάντες.

Είναι ο στιβαρός εκείνος πολιτικός άνδρας ο οποίος επέτυχε να φέρει τον λαό στην εξουσία και να αποκαταστήσει τις αδικίες που τελέστηκαν σε βάρος του τουρκικού έθνους για δεκαετίες.

Είναι ο νέος εθνικός πατέρας, εγγυητής της συνοχής του τουρκικού κράτους.

Είναι ο εκείνος παγκόσμιος ηγέτης του σύγχρονου μουσουλμανικού-ισλαμικού κόσμου ο οποίος και αποκαθιστά τις ιστορικές αδικίες που αυτός βίωσε, η δε αίγλη του ξεπερνά-διαπερνά τα στενά όρια της τουρκικής επικράτειας.

https://youtu.be/nAWe8s34yhY

Παράλληλα ο ισχυρός αυτός πολιτικός άνδρας πρέπει να διαθέτει και την απόλυτη εξουσία για να μπορεί να φανεί αντάξιος του πεπρωμένου του τουρκικού έθνους και του μουσουλμανικού κόσμου.

Η δε απόλυτη αυτή εξουσία πηγάζει απο την απόλυτη λαϊκή στήριξη. Η ξενοφοβία,ο ρατσισμός, αυτο-απομονωτισμός, ο αντιδυτικισμός (αντιαμερικανισμός), ο αντισημητισμός (στοιχεία συναφή με το τουρκικό γίγνεσθαι) ως απόρροια και των ανωτέρω αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφορών του AKP πλέον έχει μετατραπεί σε οπαδούς ικανούς να πεθάνουν και να σκοτώσουν στο όνομα του Τούρκου Ηγέτη-Προφήτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί πλέον κοινωνικό μηχανισμό, ως τέτοιος μπορεί και πρέπει αναδιαμορφώνει την κοινωνία ώστε να αποτελεί πλέον αυθεντική αντανάκλαση των δικών του (ισλαμικών) ιδεωδών.

Η όλη αυτή διαδικασία επιβάλλει την αναγκαιότητα ενός πιστού κρατικού μηχανισμού,επιτελών κοινωνών των ιδεών του και παράλληλα ως ιμάντες μεταβίβασης των διαταγών του προς τους κατωτέρους του. και θεσμών υπάκουων στις προσταγές του Μέσα απο τις κατάλληλες αναγωγές ο οιοσδήποτε δύναται να ανακαλύψει-αποκαλύψει τις ομοιότητες της σημερινής Τουρκίας με την Γερμανία του 1936, τις ομοιότητες του Ταγίπ Ερνογάν (με τον προναζιστή Μουσταφά Κεμάλ) και τον ναζιστή Αδόλφο Χίτλερ .

Πόσο απέχουν άραγε:

 • H σύσκεψη των εκπροσώπων του μεγάλου Γερμανικού κεφαλαίου όπου αποφασίστηκε η ανάδειξη του Χίτλερ στη θέση του καγκελαρίου της Γερμανίας με την ρήση του Αμερικανού Πρέσβη Μόρτον Αμπράμοβιτς προς το πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν “Η Κωνσταντινούπολη είναι λίγη για σένα, πρέπει να ανοιχτείς στην Τουρκία”;
 • H προεκλογική ομιλία του Χίτλερ στο Εμπερσβάλντε, το 1932, με την απαγγελία της ποιήματος του Τούρκου εθνικιστή ποιητή Ziya Gökalp (Ζιγιά Γκιοκάλπ ) απο τον Ταγίπ Ερντογάν (“Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι τρούλοι τους τα κράνη μας, οι μεναρέδες τους τα σπαθιά μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας”);
 • Το αποτυχημένο “πραξικόπημα” της 15ης Ιουλίου κατά του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον εμπρησμό που κατέστρεψε το κτίριο του Reichstag (γερμανικό κοινοβούλιο) στο Βερολίνο;
 • Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών (1934) με τις μαζικές εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό και στον κρατικό μηχανισμό της Τουρκίας με το πρόσχημα της καταπολέμησης των “κινηματιών” (κοινότητα Γκιουλέν);
 • Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε τον Φεβρουάριο του 1933 ο Χίτλερ αναλαμβάνοντας έκτακτες εξουσίες καθώς οι Ναζί δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν κυβερνητική πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές, .. με τις εκλογές του 2015 όπου το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) στέρησε στον Ταγίπ Ερντογάν την αυτοδυναμία “εξαναγκάζοντας” τον να καταφύγει σε διωγμούς (φυλακίσεις-δολοφονίες) κατά κάθε δημοκρατικής φωνής στο εσωτερικό της Τουρκίας;
 • Η «Επιτρεπτική Νομοθετική Πράξη» του Χίτλερ με την οποία η κυβέρνηση του αποκτούσε την νομοθετική εξουσία χωρίς τα νομοσχέδια να ψηφίζονται στο κοινοβούλιο για μια περίοδο τουλάχιστον τεσσάρων ετών, μέ την Συνταγματική αναθεώρηση που θα καταστήσει τον Τούρκο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν παντοδύναμο και ελεύθερο από κάθε θεσμικό, δημοκρατικό έλεγχο;
 • Η επιχείρηση “Βαλκυρία” με την “Επιχείρηση Βαριοπούλα”; το Στάλιγκραντ με το Κομπάνι;
 • Στο MeinKampf (Ο Αγών μου αυτοβιογραφικό βιβλίου του ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ) , η εξωτερική πολιτική προκύπτει ως αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής «Το έδαφος υπάρχει για το λαό που έχει τη δύναμη να το κατακτήσει… Σύμφωνα με το νόμο της αυτοσυντήρησης, ό,τι δεν παίρνεται με την πειθώ, καταχτιέται με την πυγμή…Πόσο απέχει άραγε

α) απο την δήλωση Ταγίπ πως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες,

β) Πώς θα πάρουμε τη Ιεράπολη και τη Ράκκα;

γ) απο την στάση της Αγκυρας η οποία στάθηκε αρωγός του Ισλαμικού κράτους κατά την σφαγή των υπερασπιστών του Κομπάνι, συνμβάλλοντας τα μέγιστα στην πραγμάτωση της;

δ) απο την Επιχείρηση εισβολής στην Βόρεια Συρία με των κωδική επωνυμία “Ασπίδα του Ευφράτη;

ε) απο την τουρκική κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας ζ) απο την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας σε Ν/Α Μεσόγειο και Αιγαίο;

η) Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης με την αναθεώρηση της συνθήκης των Βερσαλλιών; Σημειωτέον πως η Καταστροφή χωρών , η αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών και η επέκταση σε ζωτικό χώρο, ήταν οι τρείς κομβικοί όροι της πολιτικής του ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ.”Ολως τυχαίως” συνιστούν και Πυλώνα της πολιτικής της Τουρκίας επι προεδρίας Ταγίπ Ερντογάν.

 • Η συνθηματολογία και οι λεκτικές αφαιρέσεις τις οποίες του ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ “ Η «σωτηρία» του έθνους,της ιδέας, της φυλής, της πατρίδας, της θρησκείας, του έθνους, του κράτους ή του πολιτισμού. Η «υπεράσπιση» της βούλησης του θεού, της θείας πρόνοιας και των «νόμων» της φύσης και της “ιστορίας” απο την ρητορική και τα λεκτικά σχήματα του Ταγίπ Ερντογάν ;
 • Η φιλοσοφία του ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ για την Οικονομία και την Οικονομική πολιτική με αυτά που βούλεται και εφαρμόζει ο Ταγίπ Ερντογάν;
 • Οι αυταπάτες του ναζιστή Αδόλφου Χίτλερ περί πανίσχυρης πολεμικής μηχανής της Βέρμαχτ απο αυτές του Ταγίπ Ερντογάν περί πανίσχυρων Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων; H εκπαίδευση του Ταγίπ Ερντογάν στα περίφημα κουράν-κουρσού (σχολεία εκμάθησης κορανίου), η ένταξη του στην αυλή του Ερμπακάν και μέσω αυτής στις ισλαμικές σέχτες, ενίσχυσε την αντίληψη του για την ισχύ και την δύναμη. Σεβασμός και υπακοή σε όποιον την διαθέτει και την διαχειρίζεται κατάλληλα, πλήρη ανυποληψία, εξευτελισμός και ταπείνωση. για τους αδύναμους και τους ανίσχυρους.

Το να αναγορεύσεις τον παρανοϊκό αυτό δικτάτοτρα σε συνομιλητή, το να τον αναγάγεις σε πολιτικό ηγέτη ικανό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του,το να απαρνείται τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του κατά το πρόσφατο παρελθόν, το να θεωρείς οτι η πολιτική του υπακούει σε άλλες πρόνοιες και πως χρήζει μιας άλλης ανάγνωσης εκτός των όσων ανωτέρω παρατέθηκαν συνιστά γκάφα ολκής.

Απο πού λοιπόν προκύπτει η δήθεν «έκπληξη» για τις επιλογές Ταγίπ Ερντογάν; απο πούθε προκύπτουν οι ακραιφνείς διαμαρτυρόμενοι;

Πόσο εύκολα ξεχάστηκε η πριμοδότηση του; Σε ό,τι δε μας αφορά, αξίζει να θυμηθούμε πόσο τιμήθηκε και από τις πολιτικές-κοινωνικές ελληνικές ελίτ; και πώς αγωνιωδώς περίμεναν πολλοί να έχουν μια έντιμη διαπραγμάτευση μαζί του;

Πώς να ξεχάσουμε τις λογικές πολιτικού κατευνασμού του;

Για όσους σήμερα κατακρίνουν τον Ταγίπ Ερντογάν και χτές σιωπούσαν η απάντηση είανι απλούστατη.,

“Σας είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο για τα σχέδια του τα οποία και εφάρμοσε συστηματικά, μεθοδικά με την ανοχή σας.”

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. […] Απο πού λοιπόν προκύπτει η δήθεν «έκπληξη» για τις επιλογές Ταγίπ Ερντογάν; απο πούθε προκύπτουν οι ακραιφνείς διαμαρτυρόμενοι; Πόσο εύκολα ξεχάστηκε η πριμοδότηση του; Σε ό,τι δε μας αφορά, αξίζει να θυμηθούμε πόσο τιμήθηκε και από τις πολιτικές-κοινωνικές ελληνικές ελίτ; και πώς αγωνιωδώς περίμεναν πολλοί να έχουν μια έντιμη διαπραγμάτευση μαζί του; Πώς να ξεχάσουμε τις λογικές πολιτικού κατευνασμού του; Για όσους σήμερα κατακρίνουν τον Ταγίπ Ερντογάν και χτές σιωπούσαν η απάντηση είανι απλούστατη., “Σας είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο για τα σχέδια του τα οποία και εφάρμοσε συστηματικά, μεθοδικά με την ανοχή σας.” armynow.net […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ