Ερντογάν: Ποιοι τον καθίζουν στο σκαμνί;

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να εξηγήσει πως έτυχε λίγο μετά τις απειλές του η Ευρώπη να βρεθεί σε ομηρία απο τρομοκράτες. Γιατί καμιά φορά καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Η Ευρώπη είναι στα κεραμίδια μετα την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο αλλά και το συμβάν στο Βέλγιο που συνέπεσε με τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περι Ευρώπης στην οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στις Βρυξέλλες κλήθηκε εσπευσμένα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εξηγήσει τα ανεξήγητα σε Ευρωπαίους αξιωματούχους που όπως φαίνεται έχουν πια ελευθερία κινήσεων και λυμένα τα χέρια τους με εντολές άνωθεν για να μεταχειριστούν το κράτος – ταραξία με την δέουσα, επιτέλους, αυστηρότητα.

Η εκπρόσωπος της Ε.Ε. Μάγια Κοτσίγιαντσιτς ανακοίνωσε αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως κανένας Ευρωπαίος δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια:

«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση».

Τώρα λοιπόν ο Τούρκος διπλωμάτης θα πρέπει, προφανώς σε συνεννόηση με την Άγκυρα να εξηγήσει πειστικά στην Ευρώπη τι ακριβώς εννοεί η χώρα του, τι κάνει ακριβώς για να αποδείξει πως καταδικάζει και αντιμάχεται την τρομοκρατία και πώς νομίζει και ο ίδιος οτι θα έπρεπε να συνεχίσει η χώρα του την σχέση της με την (εκβιαζόμενη απο την Άγκυρα), Ευρώπη.

Τα περιθώρια πάντως στις Ευρωπαϊκές χώρες για άλλη ανοχή στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας στενεύουν αφού πλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες αντιδρούν στην Τουρκική επιθετικότητα και πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να συμμαζέψουν τους Τούρκους.

Και κάπως έτσι λοιπόν ο Ταγίπ Ερντογάν που αρέσκεται να σηκώνει το δάκτυλο και να κατηγορεί με κατα κανόνα ανυπόστατες κατηγορίες τους πάντες για τα πάντα θα  βρεθεί ο ίδιος στην θέση του απολογούμενου και θα σκεφτεί ίσως για πρώτη φορά καλύτερα τί κάνει και που μπορεί να οδηγηθεί αν συνεχίσει τον ίδιο δρόμο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ