Άσκηση ΣΑΛΑΜΙΣ: Τι έγινε λίγο πριν φθάσει στην Τουρκία η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν καταπλεύσει στα τουρκικά ύδατα όπου θα περάσει το Πάσχα, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έγινε άσκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία ΣΑΛΑΜΙΣ στην Κύπρο! 

Πρίν λίγες ώρες το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, κατά τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/17».

Πρόκειται για άσκηση με μεγάλη συμβολική και πρακτική αξία αφού στέλνει μήνυμα στην Τουρκία για τις δυνατότητες της χώρας μας αλλά και της Κύπρου σε αποστολές έρευνας και διάσωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τουρκία – Δημοψήφισμα: Φόβοι για την ασφάλεια ελληνικής φρεγάτας στο Ακσάζ!

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια – νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή Ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, του Ταχέου Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΠΚ «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Αεροναυαγοσωστικών Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Αεροπορικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η εν λόγω άσκηση αποτελεί την δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2017, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης συνεργασίας σε θέματα Ε-Δ μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας..

 

ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μήκος: 56 m
Πλάτος: 8.30m
Βύθισμα: 2.70 m
Εκτόπισμα: 364 tn
Μέγιστη Ταχύτητα: 33.5knots
Αυτονομία: Πάνω από  1000 ν.μ.
Οπλισμός : 1. Δύο πυροβόλα OTO-MELARA 76/62
2. Δύο δίκανα πυροβόλα EMERLEC30mm
3. Τέσσερεις εκτοξευτές Κ/Β Ε-Ε EXOCETMM-38.
4. Δύο Τ/Σ TOROS5/3 με κατευθυνόμενες Τ/Λ SST-4.
Πρόωση : Τέσσερις κύριες μηχανές MTUμε μέγιστη ιπποδύναμη 3750HPανα μηχανή.
Πλήρωμα: 45 άνδρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ