Ο Ερντογάν επιθυμεί μια ελεγχόμενη κρίση με την Ελλάδα για να οδηγηθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Του Λάμπρου Τζούμη, Αντιστράτηγου ε.α., από τη συζήτηση στο SΚΑΙ για τα ελληνοτουρκικά.

Επιγραμματικά στα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζούμης :

Η ρήτρα αμυντικής συνδρομής με την Γαλλία είναι σημαντική αλλά δεν σημαίνει ότι θα πολεμήσει κάποιος αντί ημών αν χρειαστεί.

Η Γαλλία ενδεχομένως θα μας προσφέρει επιχειρησιακές δυνατότητες σε θέματα ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών αλλά δεν θα εμπλακεί άμεσα.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αν ολοκληρωθεί θα αλλάξει τις ισορροπίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους παράλληλα με τις τουρκικές εκλογές που εκτός από την πολιτική επιβίωση του Ερντογάν διακυβεύεται και η ζωή του που ενδεχομένως θα τον οδηγήσει να τροποποιήσει τα δεδομένα με μια ελληνοτουρκική κρίση.

Έχει διοχετευτεί τόσο εθνικό μίσος στην τουρκική κοινωνία με τις καθημερινές δηλώσεις από όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος στην Τουρκία και έχουν ανέβει τόσο οι τουρκικές διεκδικήσεις που οποιαδήποτε συζήτηση για διάλογο και επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών αποτελεί ψευδαίσθηση.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ιδεολόγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, θεωρία γκρίζων ζωνών, κ.λπ.

Ο Ερντογάν επιθυμεί μια ελεγχόμενη κρίση με την Ελλάδα και κάτω από την πίεση του διεθνούς παράγοντα να οδηγηθούμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται κάτι από μια κρίση με την Τουρκία και πρέπει να εκπέμπει το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να οδηγηθεί  ακόμα και σε σύγκρουση για να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση:

 


Περισσότερα από το Λάμπρο Τζούμη:

ΑΠΟΨΕΙΣ –ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ