Le Point: Ερντογάν – Ο εχθρός ανάμεσά μας….

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΥΣΗ

Άρθρο του FRANZ-OLIVIER GIESBERT, στο Γαλικο περιοδικό Le Point – Μετάφραση – απόδοση του  Χαράλαμπου Τζιγκουνάκη, Αντιστράτηγου ε.α.

 

Ο Πούτιν και ο Ερντογάν υπακούουν στην παβλοβιανή λογική αυτών των τυράννων  των οποίων η ύβρις οδηγεί και κολακεύουν τα κατώτερα ένστικτα του λαού τους για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις οικονομικές τους αποτυχίες: τίποτα δεν πάει καλά, η χώρα καταρρέει, οι άνθρωποι γκρινιάζουν, μόνο μια λύση , επιτίθεμαι. Οι εδαφικές κατακτήσεις δεν θα κατευνάσουν την οργή των υπηκόων τους;

Μετά την απελευθέρωση και την επανεκκίνηση της οικονομίας της Τουρκίας σε ένα πλαίσιο αναγκαστικού επανισλαμισμού,  ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται τώρα σε καταστροφή. Μανιακός της ανάπτυξης πάση θυσία και «όποιο κόστος», έσκαψε αβυσσαλέα ελλείμματα και έφερε τον πληθωρισμό στο 78,6% σε ετήσια βάση, επίσημο νούμερο που αμφισβητείται από ανεξάρτητο φορέα, το Enag, που τον διαμορφώνει στο 175,5%!

Ο Ερντογάν δεν έχει όρια. Μαζί του, πάντα πρέπει να φοβόμαστε τα χειρότερα, ειδικά αφού αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ πιο μακιαβελικός από τον Πούτιν. Πόσο μάλλον που εμείς οι δυτικοί τον ενθαρρύνουμε στις αυταπάτες του ξαπλώνοντας μπροστά του κάθε φορά που συνοφρυώνεται.

Είναι το σκουλήκι στον καρπό μας, ο εχθρός ανάμεσά μας. Τραβάει τα νήματα στο ΝΑΤΟ, του οποίου η χώρα του είναι μέλος, και έχει πλέξει τον ιστό του στην Ευρώπη, ειδικά μεταξύ των μουσουλμάνων στη Γαλλία και Γερμανία, οι οποίοι πολύ συχνά βρίσκονται υπό τουρκική επιρροή.

«Θεέ μου, σώσε με από τους φίλους μου», είπε ο Βολταίρος. Όσο για τους εχθρούς μου, ξέρω και  τους φροντίζω.

Ως απόδειξη, ο εκβιασμός του δήθεν συμμάχου μας Ερντογάν, στον οποίο το ΝΑΤΟ ενέδωσε για να γίνει ομόφωνα αποδεκτή η αρχή της ένταξης στην οργάνωση δύο «ουδέτερων» χωρών, της Σουηδίας και της Φινλανδίας. , φοβισμένοι από τον πόλεμο του Πούτιν. Για άλλη μια φορά, ήταν απαραίτητο να περάσει κάτω από τις διχάλες  του Σουλτάνου της Τουρκίας: να άρει το βέτο του για την είσοδο αυτών των δύο χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία, υπό τον όρο ότι θα τον βοηθήσουν στο κυνήγι των Κούρδων στην παράδοση προσφύγων. Αν αλλάξουν γνώμη, απείλησε, θα μπλοκάρει τη διαδικασία.

Όλα πληρώνονται, με τον σουλτάνο. Σε αντάλλαγμα για τη συμφωνία του, οι Δυτικοί του έδωσαν το πράσινο φως για να σπάσει τα κουρδικά στη Συρία και να εξαφανίσει τη Ροζάβα από προσώπου γης, αυτό το μικρό κουρδικό κράτος που, όχι πολύ καιρό πριν, φιλοξενούσε 6 εκατομμύρια κατοίκους κάθε προέλευσης  Αυτή είναι η φρικτή ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας, όπως πάντα επιδεικνύαμε, μέχρι τώρα, μια ωμή αυταρέσκεια προς τον Τούρκο πρόεδρο. Ήδη ο στρατός του αυξάνει τις επιθέσεις κατά των Κούρδων της Συρίας, αποκεφαλίζοντας, κόβοντας χέρια, αυτιά, μύτες, ακρωτηριάζοντας τα πτώματα.  «Ο Ερντογάν θέλει να ξανακατοικήσει τη χώρα μας με τους τζιχαντιστές του», δήλωσε ο Μπεριβάν Φιράτ, εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συμβουλίου των Κούρδων στη Γαλλία.

Ο Ερντογάν κυριαρχείται  από μια άλλη ψύχωση:  τους Αρμένιους, αυτούς τους χριστιανούς επιζώντες της μεγάλης τουρκικής γενοκτονίας του 1915, που επίσης απελευθερώθηκαν από τη διεθνή κοινότητα. Τους άσκησε πίεση να συμφωνήσουν να του δώσουν έναν διάδρομο μέσω της Αρμενίας, ο οποίος θα συνέδεε, με αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρόμους, την Τουρκία με τον στρατιωτικό της σύμμαχο Αζερμπαϊτζάν, μια εξισλαμιστική δικτατορία που πολλαπλασιάζεται με ξέφρενους ρυθμούς, επιθέσεις και καταχρήσεις κατά της… Αρμενίας.

Σε αυτόν τον κόσμο των θηριωδών, αν υπάρχουν ακόμα κανόνες, είναι ο σουλτάνος ​​που τους ορίζει. Ενισχύοντας τις αεροπορικές ή θαλάσσιες παραβιάσεις κατά της Ελλάδας, διεκδικεί και τα ελληνικά νησιά των Δωδεκανήσων. Περιμένοντας να διεκδικήσει και άλλα εδάφη, γιατί είναι αχόρταγος.

Νοσταλγός για μια Οθωμανική Αυτοκρατορία  που, στο απόγειό της, εκτεινόταν μέχρι τις πύλες της Βιέννης, ο σουλτάνος ​​φορούσε στρατιωτική στολή όταν πριν από ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2023…. Υποσχεται…

 


Περισσότερα άρθρα από την Χαράλαμπο Τζιγκουνάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ