Πώς Ερντογάν μετατρέπει το “ξέπλυμα” μαύρου χρήματος σε κοινωνικές πολιτικές

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Του Βασίλη Κοψαχείλη, Διεθνολόγου – Γεωστρατηγικού Αναλυτή – ιδρυτικού μέλους του Παρατηρητήριου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ) 

 

Ο Ερντογάν θα ρίξει $50 δις στην κατασκευή 500.000 σπιτιών για τον κοσμάκη που τη βγάζει με $300 το μήνα!

Δηλαδή:

– Οι ματσουλαρέοι-μισθοφόροι του σε Ιράκ, Συρίες, Λιβύες, και όπου αλλού, μαζί με το παγκόσμιο μικροέγκλημα, ασπρίζουν “μαύρο χρήμα” με αγορά τουρκικών ομολόγων, τα οποία στη συνέχεια καταθέτουν σε τίτλους ή χρήμα στις τουρκικές τράπεζες, που από την ώρα που είναι κρατικά ή εταιρικά ομόλογα, κανείς δεν ρωτά την προέλευσή τους…

– Παίρνει τα κέρδη από το ξέπλυμα “μαύρου χρήματος” και τα κάνει “κοινωνική πολιτική”, κάτι που θα του δώσει ψήφους και θα τον κρατήσει στην εξουσία.

– Το κατασκευαστικό πρόγραμμα θα το δώσει σε “δικές του” κατασκευαστικές, όπου η γρήγορη και ασφαλής κατασκευή των σπιτιών είναι προϋπόθεση για να επανεκλεγεί, δηλαδή να συνεχίσουν οι εργολάβοι του να παίρνουν έργα, δηλαδή τους καθιστά πλήρως εξαρτώμενους και συνυπεύθυνους.

– Από τα έργα που θα εκτελέσουν οι εργολάβοι, ένα σημαντικό ποσοστό των χρημάτων θα τονώσει την τοπική και εθνική οικονομία. Τα υλικά τουρκικής προέλευσης θα είναι! Και ένα άλλο μέρος θα γυρίσει πίσω στις τσέπες όσων υπογράφουν για εγκρίσεις και παραλαβές. Στρώνει δηλαδή μεγάλο τραπέζι…

– Δεν παίρνει ΔΑΝΕΙΑ επί ΔΑΝΕΙΩΝ… Δίνει ΥΠΕΡΑΞΙΑ στο “παράνομο χρήμα” και τους τακτοποιεί ΌΛΟΥΣ (τους δικούς του).

Καταλάβαμε τώρα πως γίνονται οι ΔΟΥΛΕΙΕΣ;

 


Περισσότερα από το Βασίλη Κοψαχείλη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ


 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ