Ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ για Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ: Συμφωνούν στη δημιουργία μόνιμης δομής στον Έβρο;

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ορεστιάδας ενάντια στη δημιουργία νέας μόνιμης δομής προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα του Έβρου που εκφράστηκαν χθες κατά την επίσκεψη που έκανε στην περιοχή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Οι κάτοικοι εδώ και πολύ καιρό δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας μόνιμης δομής στα σύνορα του Έβρου με την κυβέρνηση όμως να επιμένει δείχνοντας αδιαφορία αλλά και πυγμή.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα ο Γιώργος Τσίπρας Αν. Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας και η Αναστασίας Γκαρά Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή τους δήλωση δεν δηλώνουν απλά την αντίθεσή τους στη δημιουργία δομής αλλά θέτουν και συγκεκριμένο ερώτημα για το αν ρωτήθηκαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ρωτήθηκαν αν συμφωνούν με τα επικίνδυνα αυτά σχέδια;

Διαβάστε την κοινή δήλωση:

Οι κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε η επίσκεψη του κ. Μηταράκη στον Έβρο είναι δίκαιες και αιτιολογημένες. Η πολιτική και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για τη δημιουργία νέας υπερμεγέθους δομής μόνιμης διαμονής στα σύνορα του Έβρου προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας αλλά και εμπαιγμού στους Εβρίτες.

Σημειώνουμε, ότι παρά την τεράστια πίεση του προσφυγικού/μεταναστευτικού επί ημερών της προηγούμενης διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε τη δημιουργία hot spot ανατολικά του Νέστου, για προφανείς λόγους. Προτάσσοντας την ασφάλεια των συνόρων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, ακολούθησε τις εισηγήσεις της τότε στρατιωτικής ηγεσίας. Να θυμίσουμε ότι η πολιτική εκείνη εφάρμοζε απόφαση του ΚΥΣΕΑ προ του 2015, δηλαδή προηγούμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησης, την οποία σεβάστηκαν κι εφάρμοσαν όλοι.

Η σημερινή Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Θράκης, αποφάσισε να μην σεβαστεί αυτή την απόφαση, που αποτελεί εθνική γραμμή. Ενώ οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα έχουν σαφέστατα επιδεινωθεί, η ΝΔ με μια απίστευτη ανευθυνότητα σχεδιάζει τη δημιουργία hot spot όχι απλώς ανατολικά του Νέστου, αλλά στο Φυλάκιο Έβρου. Η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης μπήκαν σε έναν προσχηματικό διάλογο με τους φορείς, με προειλημμένες αποφάσεις, εμπαίζοντας τους κατοίκους.

Κι αναρωτιόμαστε, η Κυβέρνηση έχει συναίσθηση τι μπορεί να προκύψει από την υπερδομή που σχεδιάζει στην καρδιά της αμυντικής τοποθεσίας; Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ ρωτήθηκαν; Συμφωνούν με τα επικίνδυνα αυτά σχέδια;

Όταν πρόκειται για επικοινωνιακά σόου ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του, είναι πρώτοι και καλύτεροι. Όταν πρόκειται για την ουσία, αποδεικνύονται πολύ λίγοι. Ο ψευτοπατριωτισμός, η άγνοια και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλο τους το μεγαλείο!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ