Έσπειραν φωτιά οι Εθνοφύλακες στον Έβρο! – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν οι Εθνοφύλακες στον Έβρο, σπέρνοντας παντού φωτιά στο πέρασμά τους, κατά τη διάρκεια άσκησης. Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ


 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, το Δ΄ Σώμα Στρατού με τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, εκτέλεσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, βολές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΤΥΧΕΡΟΥ.

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής του Στρατού Ξηράς έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες, διαθέτουν οπλικά συστήματα αναλόγως της αποστολής τους και λαμβάνουν μέρος σε εθνικές ασκήσεις και σε λοιπές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Εθνοφύλακες Έβρος

Στελεχώνονται από προσωπικό της τοπικής κοινωνίας το οποίο έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Εθνοφύλακες Έβρος

 

Ποιοι είναι οι Εθνοφύλακες

Η Εθνοφυλακή είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Εθνοφύλακες Έβρος

 

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αφ΄ ενός έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, αφ΄ ετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής των Μονάδων τους.

Εθνοφύλακες Έβρος

 

Το γεγονός της εμπειρίας και της διαρκούς εκπαίδευσής τους, σε συνδυασμό με το βαθύ εθνικό συναίσθημα και την αίσθηση της αποστολής της προάσπισης των εστιών και της γης των προγόνων και απογόνων τους, καθιστά τις Μονάδες Εθνοφυλακής, ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Οι Μονάδες Εθνοφυλακής είναι βασικά στατικές Μονάδες των οποίων τα όρια ευθύνης κατ΄ αρχήν συμπίπτουν με τα όρια της διοικητικής διαίρεσης της χώρας.

Εθνοφύλακες Έβρος

 

Η Εθνοφυλακή επανδρώνεται από προσωπικό Ενεργού Στρατού, Εφεδρείας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν υπηρετεί και από πολιτικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις για κάλυψη ειδικών αναγκών.

Συγκροτείται από τον καιρό της ειρήνης ως Ένοπλη Δύναμη του Στρατού Ξηράς, για την ενίσχυση και υποστήριξη στην ειρήνη, στην επιστράτευση και στο πόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων προς εκπλήρωση της αποστολής τους, ενώ συμβάλλει και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Εθνοφύλακες Έβρος
Η Εθνοφυλακή συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 1843, με σκοπό «τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας – ευταξίας και της υπεράσπισης των θεμελιωδών νόμων του Κράτους». Ανήκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και η οργάνωσή της γινόταν κατά Δήμο, ο οποίος αναλάμβανε και την αντίστοιχη δαπάνη.

Με τη μορφή αυτή λειτούργησε έως το 1880, οπότε και αφομοιώθηκε με την Εφεδρεία του Ενεργού Στρατού. Μετά την απελευθέρωση της χώρας από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις το 1944, συγκροτήθηκε εκ νέου με αποστολή την εμπέδωση και τήρηση της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, μέχρι αναδιοργανώσεως της Χωροφυλακής.

Η απαιτούμενη νομική βάση παρέχεται στην Εθνοφυλακή με ΝΔ του 1970 και με νόμο του 1982 διαμορφώνεται το ισχύον νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία της Εθνοφυλακής στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ