Εθνική Φρουρά: Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Πανέτοιμη να υπερασπιστεί την Κύπρο είναι η Εθνική Φρουρά όπως αποδεικνύει και το συγκλονιστικό βίντεο με την άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2017». Δείτε το:

 

 

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2017» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και εκτελέστηκε στο χερσαίο, το θαλάσσιο και τον εναέριο χώρο της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της ενεργούς δύναμης και σημαντικού αριθμού εφέδρων της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση περιελάμβανε συνδυασμό επιχειρήσεων της Δύναμης σε ξηρά, θάλασσα και αέρα καθώς και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην Άμυνα, Υπηρεσιών και Φορέων της Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού επί ρεαλιστικής βάσης, σε θέματα που αφορούν στις διαδικασίες Κλαδικών (Combined) και Διακλαδικών (Joint) λειτουργιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης συμβατικών και ασύμμετρων απειλών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ Ηλίας Λεοντάρης με μήνυμά του εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς το προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η επιμελημένη, καινοτόμα και παραγωγική επιτελική εργασία των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με την ακρίβεια των βολών, το συντονισμό των κινήσεων και των ελιγμών των τμημάτων, προέβαλαν το υψηλό επίπεδο πειθαρχίας και αφοσίωσης του προσωπικού στο καθήκον καθώς και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς και εξέπεμψαν ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής και αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.
Η σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης στηρίχτηκε στην αξιοποίηση της γνώσης και των εμπειριών των στελεχών και στη χρησιμοποίηση των σύγχρονων εργαλείων επιχειρησιακής σχεδίασης και ελέγχου, καθώς και των αντίστοιχων συλλογής, ανάλυσης και διανομής πληροφοριών και εκτιμήσεων.

Στην άσκηση εξετάστηκαν επίσης σενάρια που αφορούσαν στην Επιστράτευση, στην Υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας, στον Έλεγχο Κυκλοφορίας, στην Αεράμυνα καθώς και στην ευρύτερη συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με τις άλλες υπηρεσίες του κράτους.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, παρακολούθησε δραστηριότητες της άσκησης και διαπίστωσε αφενός τον βαθμό ετοιμότητας της Δύναμης και αφετέρου την πρόοδο προσαρμογής της Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο του προγράμματος της μετεξέλιξής της όπως αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2016.

Η Ιεραρχία της Εθνικής Φρουράς με την υποστήριξη του Διευθύνοντος Επιτελείου της Άσκησης, επισκέφθηκαν όλες τις περιοχές και επέβλεψαν και παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς το σύνολο των δραστηριοτήτων της άσκησης.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ