Εθνική Φρουρά: «Άστραψε» και «βρόντηξε» το Πυροβολικό – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί στην Κυπριακή ΑΟΖ η Εθνική Φρουρά με το Πυροβολικό έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

 

 

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2018 εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού μάχης στο Πεδίο Βολών Κιτίου με τη χρήση αυτοκινούμενων και ρυμουλκούμενων πυροβόλων όλων των διαμετρημάτων. Στις βολές συμμετείχε πέραν του προσωπικού των Μονάδων και έφεδροι Αξιωματικοί, ενώ για πρώτη φορά στην εν λόγω εκπαίδευση συμμετείχαν και γυναίκες ΣΥΟΠ.

Κατά τη διάρκεια των βολών εφαρμόστηκαν στην πράξη οι διαδικασίες της τεχνικής και τακτικής του όπλου του Πυροβολικού προσαρμοσμένες στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ανδρέας Μαρκίδης, ο οποίος παρακολούθησε την ανωτέρω εκπαίδευση διαπίστωσε την άρτια εκπαίδευση των Μονάδων Πυροβολικού, την ακρίβεια εκτέλεσης των προβλεπόμενων διαδικασιών και το υψηλό ηθικό του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις βολές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ