Εθνική Άμυνα και παράνομη μετανάστευση

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α. , MA στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).*

 

Μιλώντας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την μεγάλη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μεταναστευτικό πρόβλημα,  διευκρίνισε ότι φέτος οι ροές είναι μειωμένες κατά 99% σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015 και ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί νέα κρίση στο μέλλον στον Έβρο και τα νησιά μας.

Πράγματι, με το 2015 δεν υπάρχει καμία σχέση όταν περνούσαν εντελώς ανεξέλεγκτα τα σύνορα μας παράνομοι μετανάστες αλλά το πρόβλημα δεν τελείωσε.

Από τα επίσημα στοιχεία  της FRONTEX για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του 2021 και 2020 όταν είχε εμπλακεί το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

(18.764 για την περίοδο 11 μηνών,  από 1 Ιαν μέχρι 31 Νοε 2021. Σε σχέση με το 2020 μόλις – 3% χωρίς τον μήνα Δεκέμβριο 2021)

FRONTEX ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το μήκος των συνόρων μας από το τριεθνές Ελλάδας Βουλγαρίας Τουρκίας μέχρι το Καστελόριζο είναι τεράστιο και όταν  υπάρχει είσοδος 20.000 παράνομων μεταναστών κάθε χρόνο η κατάσταση θα γίνεται καθημερινά δυσκολότερη.

Τα πρόσφατα ναυάγια των παράνομων μεταναστών στην Πάρο, στην Φολέγανδρο, στα Αντικύθηρα και στην Μάνη, τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά πως βάρκες ή μικρά πλοιάρια ή μικρά εμπορικά πλοία, διασχίζουν το Αιγαίο, πλέοντας  6 με 7 ώρες στα Ελληνικά χωρικά ύδατα χωρίς να  γίνονται αντιληπτά, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται μόνο από ναυάγια ή προσαράξεις.

Τα αποτελέσματα της αυθόρμητης συγκέντρωσης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα των συγκεντρωμένων χιλιάδων αλλοδαπών, εν μέσω πανδημίας αποτελούν στοιχείο έρευνας σχετικής με τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών στην Ελληνική επικράτεια.

Η απειλή της εδαφικής μας ακεραιότητας,  όπως πλέον εκφράζεται επίσημα με τις επιθετικές δηλώσεις Ακάρ και ότι πολλοί εκ των εισβολέων παράνομα όταν συλλαμβάνονται εξακριβώνεται ότι εξυπηρετούν συμφέροντα εναντίον της χώρας μας, θα πρέπει να αξιολογηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες αρχές.

Η συνεχής αποτροπή της  παραβίασης  των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων μας από τους παράνομους εισβολείς  είναι μονόδρομος για την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας. Η εθνική μας άμυνα συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Η διαρκής είσοδος των παράνομα εισερχομένων μεταναστών, επηρεάζει αρνητικά την διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και της δημόσιας τάξης.


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Κούσαντα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ


 

*Ο Αντιστράτηγος εα Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth), Διεθνείς Σχέσεις (Brussels) και έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη και ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ