Εθνοφυλακή: Αυτή είναι η απόφαση Βίτσα για το 2017

Εθνοφυλακή: Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για την Εθνοφυλακή για το 2017 πέρασε σε Φ.Ε.Κ.

Καθορίστηκε με απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα ο αριθμός των Εθνοφυλάκων για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και
λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς και η ημερήσια αποζημίωση τους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που τυπώθηκε η απόφαση από τις διατάξεις της απόφασης προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €), για το έτος 2017, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Δηλαδή τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα.

Η απόφαση καθορίζει την χρησιμοποίηση, κατά το έτος 2017, συνολικά επτακοσίων σαράντα έξι (746) Εθνοφυλάκων, για φρούρηση των αποθηκών πυρομαχικών, των καυσίμων, των υλικών επιστράτευσης και των λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς.

Η ίδια απόφαση προβλέπει πως το ύψος της ημερησίας αποζημίωσης των Εθνοφυλάκων θα ανέρχεται σε δέκα πέντε (15) ευρώ.

Θυμίζεται πως με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), το 2017, είναι Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων.

Με αφορμή αυτό έχουν προγραμματιστεί μια σειρά απο επισκέψεις ανα την Ελλάδα προκειμένου να τονιστεί ο ρόλος και η προσφορά της Εθνοφυλακής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ