Εθνοφυλακή: Ήρθε η ώρα για θεσμική αναβάθμιση;

Η Εθνοφυλακή πρέπει να αναβαθμιστεί θεσμικά, να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες, και να βρεθεί και λύση για τις πενιχρές ανταμοιβές όσων προστατεύουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το μέλλον της Εθνοφυλακής απασχολεί τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Καρασμάνη ο οποίος σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή λέει πως εξαιτίας των προκλήσεων που δέχεται η χώρα αλλά και γιατί πρέπει να αλλάξει ο απαρχαιωμένος νόμος χρειάζονται αλλαγές.

Ο νόμος έχει πάνω απο τριάντα χρόνια ζωής, αφου μιλάμε για τον 1295/1982, όπως αναφέρει και ο βουλευτής, με τον οποίο και καθορίστηκαν τα της Εθνοφυλακής.

Σήμερα λοιπόν χρειάζεται να υπάρξει πρωτοβουλία για να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Εθνοφυλακής σε θεσμικό επίπεδο και να δωθούν και άλλες αρμοδιότητες λέει ο βουλευτής Πέλλας.

Δείτε όλη την ερώτηση του Βουλευτή

Τι είπε ο Π. Καμμένος για την Εθνοφυλακή

Πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος είδε άσκηση Εθνοφυλάκων στην Θάσο. Απο εκεί ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως «οι Εθνοφύλακες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους βωμούς και τις εστίες μας. Είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τον τακτικό στρατό» ενώ υποσχέθηκε και Πεδίο Βολής.

Πιο αναλυτικά ο ΥΕΘΑ είπε:«Από εδώ και πέρα, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία, θα σας δώσουμε όλες τις δυνατότητες που οφείλουμε να σας δώσουμε, προκειμένου να εκπαιδεύεστε όσο συχνά θέλετε.

Στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου θα μπορείτε να εκπαιδεύεστε σε εβδομαδιαία βάση. Θα σας διαθέσουμε ό,τι μέσο χρειάζεστε και παράλληλα θα φροντίσουμε να γίνονται συχνά ασκήσεις σαν τη σημερινή με τμήματα των Ειδικών μας Δυνάμεων που θα έρχονται επ’ αυτού στο νησί και θα είμαστε και εμείς παρόντες.

Θα είμαστε παρόντες, γιατί η πατρίδα μας, μια χώρα ειρηνική, που επιθυμεί την ειρήνη και κάνει τα πάντα για να τη διασφαλίσει, πρέπει να είναι έτοιμη να αποτρέψει οποιαδήποτε απειλή.

Ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό επαγγελματισμό και υψηλότατο ηθικό είναι έτοιμες να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ένας λαός, αν δεν είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη και δεν έχει το ηθικό που εσείς επιδείξατε σήμερα δεν μπορεί να αποτρέψει απειλή. Για αυτό είμαστε εδώ, προκειμένου να σας συγχαρούμε, αλλά και να σας ακούσουμε. Να κάνουμε αυτό που πρέπει, από εδώ και πέρα, για να σας παρέχουμε αυτά που οφείλουμε».

Το αν αυτή η υπόσχεση αναφέρεται και στα θέματα που βάζει ο γαλάζιος βουλευτής θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ