Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση: Δηλώσεις πυροτεχνήματα ….

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α., Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας» *

 

Δηλώσεις-πυροτεχνήματα ….

Κατά διαστήματα προκειμένου να καλυφθεί η παντελής ανεπάρκεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως παγκόσμιου “παίκτη” γίνονται διάφορες δηλώσεις πυροτεχνήματα όπως η προχθεσινή της Προέδρου της Επιτροπής κ. Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν για Ευρωπαική Αμυντική Ένωση και τις προηγούμενες ημέρες του ολύγιστου κ. Μπορέλ περί Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως.

Όπως και παλαιότερα για…Ευρωστρατούς (Γιούνκερ)  και άλλα όμορφα μεγάλα λόγια.

Για να φθάσει εκεί η ΕΕ η οποία φαίνεται να αρέσκεται στο να περιορίζεται στον ρόλο ενός τεράστιου λογιστηρίου που ανακατανέμει τον ΦΠΑ και να κόβει και κανένα τσεκ σε τρίτους απαιτείται να μετεξελιχθεί επιτέλους σε μία πολιτική ένωση με ότι αυτό επιβάλλει!

Η ΕΕ παράγει πολλά περισσότερα “όνειρα” από αυτά που μπορεί να υλοποιήσει.

Το EU Global Security, τώρα μιλάμε για Strategic Autonomy και προχωράμε την … Strategic Compass! Kαι λοιπόν!

Έστω και αν οι ΗΠΑ συμφωνούσαν σε μία πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση και βρισκόταν το modus operandi που δεν θα υποβάθμιζε το ΝΑΤΟ (υπάρχει μία σειρά Διακηρύξεων ΝΑΤΟ-ΕΕ που αναγνωρίζουν τον πρωταρχικό του ρόλο σε θέματα Συλλογικής Άμυνας) υπάρχουν κράτη- μέλη που θα τορπίλιζαν ή θα αποδυνάμωναν αυτή την προσπάθεια ή θα απαιτούσαν να συνδεθούν και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ όπως η Τουρκία (βλέπε… Γερμανία ή και … Ιταλία).

Μήπως λέμε και καμιά …. εξυπνάδα έτσι για να περνάει η ώρα;

Και αυτά τα λέει ένας πρώην ένθερμος διαλέκτης της τότε ΕSDP και του δεύτερου πυλώνα της ΕΕ!

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ


 

 

*Αναδημοσίευση ανάρτησης στο facebook

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ