Φαρμακονήσι – ΓΕΕΘΑ: Αυτή είναι ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση!

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ περιγράφει την ελληνο-τουρκική “ναυμαχία” στο Φαρμακονήσι! Ποια ήταν η ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση!


 

Το ΓΕΕΘΑ απάντησε με ανακοίνωση στην τουρκική πρόκληση και περιγράφει ένα προς ένα τα σημεία πώς έγιναν.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα το ArmyNow.Net που δημοσίευσε πρώτο την τουρκική NAVTEX


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Φαρμακονήσι: Δίωρη τουρκική επίθεση! – Έβγαλαν NAVTEX – Διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ


Γνωρίζεται ότι βραδυνές ώρες 16 Φεβρουαρίου 2017, τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2017 από τις 07:00Β έως τις 09:00Β.

Μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την Ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την ως άνω τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με αποστολή της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.

Από ώρας 0740Β έως 0755Β 17 Φεβρουαρίου 2017, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.  

Το εν λόγω περιπολικό καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών.

Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής.

Δείτε στον διαδραστικό χάρτη του ArmyNow.net Που περιοχή δέσμευσε η Τουρκία για την άσκηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ