Φαρμακονήσι: Πέρασε και από τα Ίμια το Kusadasi λένε οι Τούρκοι! ΦΩΤΟ

To επεισόδιο στο Φαρμακονήσι είχε και σκηνή στα Ίμια λένε οι Τούρκοι. Μάλιστα παρουσιάζουν και φωτογραφία απο το Kusadasi στα Ίμια!

Toυ Κώστα Αττία

Πέρασε και απο τα Ίμια το τουρκικό πλοίο Kusadasi που νωρίς το πρωί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εκτέλεσε βολές ανοιχτά απο το Φαρμακονήσι, με πραγματικά πυρά και κατεύθυνση πυρών προς την Τουρκία;

Ναι λένε τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παρουσιάζουν μια δική τους εκδοχή και φωτογραφίες που αν είναι αυθεντικές δείχνουν το Kusadasi με φόντο τα Ίμια.

Η ιστοσελίδα tarafsizyayin αναφέρει ότι τα Ίμια ήταν αφύλακτα για 4 ημέρες καθώς ούτε τα τουρκικά σκάφη ούτε τα ελληνικά πλοία δεν ήταν στην περιοχή. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα τα Ίμια ήταν στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή εξαιτίας των οποίων και απομακρύνθηκαν όλα τα πλεούμενα απο τα Ίμια.

Όταν ο καιρός βελτιώθηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα βγήκαν στην περιοχή δυο ελληνικά σκάφη και δυο τούρκικα που πήραν θέσεις γύρω απο τα Ίμια.

Στην συνέχεια οι Τούρκοι λένε πως ήταν ένα ελληνικό σκάφος το οποίο παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και το οποίο οδηγήθηκε απο τουρκικό σκάφος και παλι στα διεθνή ύδατα.

Και εδώ έρχεται το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ρεπορτάζ για την Αθήνα. Η ιστοσελίδα στο δημοσίευμα της με σημερινή ημερομηνία υποστηρίζει οτι το P-1215 Kusadasi βρέθηκε στην περιοχή των Ιμίων προς υποστήριξη της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Αντίθετα δηλαδή απο την πορεία που προκύπτει απο την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με την οποία το τουρκικό πλοίο κινήθηκε βόρεια αφού τελείωσε τις βολές του ανοιχτά του Φαρμακονησίου.

Τα Ίμια είναι νοτια του Φαρμακονησίου, δίπλα όμως στο τουρκικό λιμάνι Turgutreis το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι η βάση του πλοίου.

Έχουν παραπλανηθεί οι Τούρκοι; Έφυγε το Kusadasi βόρεια μετά τις βολές και στην συνέχεια για να γυρίσει στην βάση του έστρεψε νότια περνώντας απο τα Ίμια; Πέρασε απο τα Ίμια πριν πάει να ρίξει τις βολές; Και αν πέρασε νωρίτερα υπήρξε πράγματι ένταση;

Αυτά είναι μόνο μερικά απο τα αυτονόητα ερωτήματα. Το μάλλον σίγουρο είναι πως μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και παραδοσιακά λόγω τουρισμού ηρεμούν τα πράγματα στο Αιγαίο, το σήριαλ που ξεκίνησε στα Ίμια με την κρουαζιέρα των στρατηγών θα έχει πολλά επεισόδια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ