Φαρμακονήσι: Απο που μαθαίνουν οι Γερμανοί για το Αιγαίο;

Το συμβάν στο Φαρμακονήσι αξιολογείται απο την Αθήνα ως σοβαρό και για αυτό το χρησιμοποιεί προκειμένου οι σύμμαχοι να συνετίσουν την Τουρκία.

Ενημέρωση στους συμμάχους της χώρας κάνει η ελληνική αποστολή , με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, για το συμβάν στο Φαρμακονήσι.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος συμμετέχει στην 53η Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο της Γερμανίας ενημερώνει τους συμμάχους και τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Η προσπάθεια έχει προφανώς στόχο  να πειστούν οι εταίροι μας για τα ελληνικά δίκαια και ενδεχομένως να αναλάβουν και κάποια δράση για να συνετίσουν την γειτονική μας χώρα.

Θυμίζεται πως νωρίτερα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά ν. Φαρμακονησίου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ), εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά. Δηλαδή προς τις τουρκικές ακτές.

Το εν λόγω περιπολικό καθ’όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθούνταν από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ΕΧΥ καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών.

Ακολούθως το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής.

Διαβάστε στο ArmyNow.net

Φαρμακονήσι – ΓΕΕΘΑ: Αυτή είναι ελληνική απάντηση στην τουρκική πρόκληση!

Φαρμακονήσι: Δίωρη τουρκική επίθεση! – Έβγαλαν NAVTEX – Διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ