Φαρμακονήσι: Δίωρη τουρκική επίθεση! – Έβγαλαν NAVTEX – Διαδραστικός ΧΑΡΤΗΣ

“Επίθεση” δέχθηκε για δυο ώρες, σήμερα το πρωί το Φαρμακονήσι από τουρκικό πλοίο που εκτέλεσε πραγματικά πυρά μπροστά στο νησί – Τι συμβαίνει;

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Σφυροκοπούσαν εικονικά επί δυο ώρες οι Τούρκοι το Φαρμακονήσι, κατά τη διάρκεια άσκησης με πραγματικά πυρά που εκτέλεσαν από τις 7 μέχρι και τις 9 το πρωί.

Το τουρκικό επιτελείο δέσμευσε από χθες με αναγγελία προς ναυτιλομένους (NAVTEX) την περιοχή που βρίσκεται ανατολικά στο Φαρμακονήσι για δυο ώρες σήμερα το πρωί, μεταξύ 05:00 ώρα Zulu (δηλαδή 07:00 ώρα Ελλάδας) και 07:00 ώρα Zulu (δηλαδή 09:00 ώρα Ελλάδας).

Όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική NAVTEX που δημοσιεύουμε στο ArmyNOw.Net, πρόκειται για άσκηση με πραγματικά πυρά.

 

Η περιοχή που δεσμεύτηκε φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη του ArmyNow.Net

 

Την άσκηση παρακολουθούσαν ελληνικά πλοία και μετέδιδαν εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, από όπου λάμβαναν πληροφορίες οι ανώτατοι αξιωματικοί και η στρατιωτική ηγεσία, προκειμένου να αξιολογήσουν την νέα τουρκική πρόκληση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Ποιες οι πιθανότητες να προκαλέσει θερμό επεισόδιο; – ΑΝΑΛΥΣΗ


 

Στην περιοχή βρίσκεται κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Φαρμακονήσι βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της Τουρκίας, γι αυτό και η ετοιμότητα είναι αυξημένη.

Πριν από δυο ημέρες, στις 15 Φεβρουαρίου ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω απο το Φαρμακονήσι στα 26.000 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω απο το νησί συνεχίζοντας την νεα αεροπορική τακτική των Τούρκων που επικεντρώνεται σε ασκήσεις «εικονικών βομβαρδισμών» ελληνικού εδάφους και στην έμπρακτη αμφισβήτηση της κυριότητας ελληνικών εδαφών στο ανατολικό Αιγαίο.

Δυο μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, τύπου F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15 Φεβρουαρίου στις 13.17 και ένα λεπτό αργότερα στις 13.18 πέταξαν πάνω απο το Φαρμακονήσι.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ