Αν δεν αναχαιτιστεί η Τουρκία στην Κύπρο, επόμενος στόχος θα είναι το Καστελόριζο

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), σχολιάζει στις αναμενόμενες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου. 

 

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη – Γ. Μιχελάκη (6/7/2021), στον Real.Fm, ανέφερε ότι περιμένει θερμότατο καλοκαίρι στην Κύπρο  και τονίζει ότι αν δεν αντιδράσει η Ελλάς στα σχέδια της Τουρκίας στην Κύπρο, επόμενος στόχος θα είναι το Καστελόριζο.

Ο καθηγητής επίσης τονίζει ότι η Τουρκία προσπαθεί να “εκβιάσει” μια λύση δήθεν συνομοσπονδίας στο Κυπριακό, όπου οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να λένε ότι είναι συνομοσπονδία αλλά επί της ουσίας θα είναι δύο αυτόνομα κράτη Επίσης τονίζει ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσει και την διεθνή κοινότητα και μαζί να αντιδράσουν σε αυτό που έρχεται.

Τέλος ο καθηγητής αναφέρεται και στην Συμφωνία των Πρεσπών μετά την διαφοροποίηση Μητσοτάκη-Γεωργιάδη την προηγούμενη εβδομάδα για το αν η Ελλάδα έχει δικαίωμα ΒΕΤΟ για την ένταξη του βόρειου γείτονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίζει ότι η συμφωνία που υπογράψαμε μας αφαιρεί το δικαίωμα ΒΕΤΟ αλλά μόνο αν εφαρμόζεται. Και η συμφωνία δεν εφαρμόζεται από τον Βόρειο γείτονα

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Πηγή: real.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ