Φορολογικές δηλώσεις: Ποιο πρόβλημα «είδε» η ΕΣΠΕΘ

Φορολογικές δηλώσεις: Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας διαμαρτύρεται για ένα πρόβλημα που καίει όλους τους Έλληνες και κυρίως τα μέλη της.

Την διαμαρτυρία της για τον, όπως καταγέλλει, πρόχειρο και ατελή σχεδιασμό του προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Η Ένωση μάλιστα σημειώνει ειδικά για τα μέλη της πως « ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς την επίσπευση έκδοσης των τακτικών μεταθέσεων έτους 2017».

Παράλληλα καταγγέλλει γενικότερα ότι με τον σχεδιασμό που τρέχει οι γονείς θα πρέπει πλέον να σπεύσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Διαβάστε τι λέει η ΕΣΠΕΘ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΕΜΑ : Πρόγραμμα «Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 – 2018»

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε (ΕΕΤΑΑ) ανακοίνωσε, επισήμως, ότι ξεκινούν άμεσα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2017 – 2018», υποβάλλοντας αυτές μάλιστα στο eetaa.gr, με προϋπόθεση την ολοκλήρωση υποβολής δήλωσης φόρους εισοδήματος τρέχοντος έτους.

Η υλοποίηση του προγράμματος της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» ξεκινά το μήνα Μάιο με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, έτσι ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο για να βρουν θέσεις οι ενδιαφερόμενοι για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς της επιθυμίας τους. 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος (αφορά τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 έως 31/12/2016), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να συνυποβληθεί και η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, εφόσον φυσικά έχει εκδοθεί, έτσι ώστε να υπολογισθούν τα εισοδήματα.

Από τα παραπάνω συνάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι ο σχεδιασμός του υπόψη προγράμματος είναι πρόχειρος και ατελής, καθότι μη υλοποιήσιμος, εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γονέων δεν θα έχουν ακόμη ολοκληρώσει την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, με δεδομένο ότι η σχετική προθεσμία λήγει τέλη Ιουνίου.

Μήπως άραγε αυτή η ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, η οποία φέτος αναρτήθηκε νωρίτερα όσο ποτέ πριν στο παρελθόν δημιουργεί μια μορφή βίαιής πρόσκλησης των φορολογουμένων να σπεύσουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις έτους 2016;

Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα, καθότι οι γονείς θα πρέπει πλέον να σπεύσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Τα μηνύματα που λάβαμε είναι πολλά μέσα στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ. Αρκετοί ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι δε γνωρίζουν ακόμη εάν μετατίθενται η όχι, ενώ πολλοί αναρωτιούνται σε τι αποσκοπεί η επίσπευση ανακοίνωσης του προγράμματος, εν συγκρίσει με προηγούμενα χρόνια. Μήπως στοχεύει εμμέσως στην ώθηση των ενδιαφερομένων να σπεύσουν να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων; 

 

Η ΕΣΠΕΘ με επιστολή της ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς την επίσπευση έκδοσης των τακτικών μεταθέσεων έτους 2017 και διαφαίνεται ότι η βούληση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι η υλοποίηση της διαδικασίας ταχύτερα από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να πιστωθεί θετικά. Το ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον τους για το στρατιωτικό προσωπικό, επανεπιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά και χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πρωτοβουλία αυτή.

Η Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις για τα θέματα που αφορούν τους συναδέλφους, προσπαθεί να ενημερώνεται για οτιδήποτε εξελίσσετε στο προσκήνιο και το παρασκήνιο της επικαιρότητας, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εγρήγορση και προτίθεται να τηρεί ενήμερα όλους τους συναδέλφους (μέλη της και μη) σχετικά με τις εξελίξεις του θέματος της παρούσας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ