Φραγκούλης Φράγκος: Ποιο βιβλίο συναδέλφου του θα παρουσιάσει

Φραγκούλης Φράγκος: Ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος θα είναι ο βασικός ομιλητής στην παρουσίαση επίκαιρου βιβλίου.

Το επίκαιρο βιβλίο του Υποστράτηγου ε.α. Νικολάου Καρατουλιώτη «ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ: Η Ελλάδα στο κέντρο των γεωστρατηγικών συγκρούσεων» θα παρουσιαστεί στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού στην οδό Περικλέους 55.

Ομιλητές θα είναι οι : Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος , Επίτιμος Αρχηγός Στρατού, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – εκδότης και Κωνσταντίνος Γρίβας, Αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής.

Συντονιστής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 18.30 θα είναι ο Ανδρέας Μπελεγρής, δημοσιογράφος, και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Βιβλίο Καρατουλιώτης Φραγκος

Στο βιβλίο ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα αναλύεται η γεωστρατηγική του χώρου της Νότιας Διαδρομής (Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία) και η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας. Ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου και το σύμπλεγμα Ελλάδα-Κύπρος-Τουρκία

Επίσης η γεωοικονομία στην υπηρεσία της γεωπολιτικής. Υπάρχει ανάλυση για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το πετρέλαιο-δολάριο. Για την Γερμανία και τον οικονομικό επεκτατισμό της.

Ακόμα αναλύονται η οικονομική κρίση και οι γεωπολιτικές συνέπειές της. Η αμερικανική οικονομική αντεπίθεση στην Ευρώπη.

Υπάρχει ακόμα ξεχωριστό κεφάλαιο για τους υδρογονάνθρακες.

Εκεί αναλύονται τα παρακάτω θέματα: Μύθος ή πραγματικότητα οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες.  Κοιτάσματα στην Αίγυπτο-Ισραήλ και Κύπρο. Μελέτες και στοιχεία σχετικά με τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες: Μελέτες ύπαρξης υδρογονανθράκων. Οικονομικά οφέλη από τους υδρογονάνθρακες. Ολιγωρία η ανικανότητα (σχετικά με τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ