Στη «φωλιά» των MQ-9 Reaper ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

Τη Βάση της Λάρισας όπου μετασταθμεύουν τα Αμερικάνικα Drone MQ-9 Reaper επισκέπτεται ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μαζί με του ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

 

 

Την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας επισκέπτονται αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Τζέφρι Πάϊατ.

Η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την μεταστάθμευση στη Βάση της Λάρισας των Αμερικανικών Drone MQ-9 Reaper (Θεριστής), αλλά και με τη διαβούλευση για την αξιοποίηση και άλλων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέλεξαν την Λάρισα και όχι το Ιντσιρλίκ στην νοτιοανατολική Τουρκία που συνήθως αποτελούσε την πρώτη επιλογή για τέτοιου είδους αποστολές, είναι ενδεικτική του πολύ κακού κλίματος στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που τροφοδοτούν διαρκώς σενάρια για την απόφαση των Αμερικάνων να μειώσουν μεσοπρόθεσμα την «εξάρτηση» τους από την Τουρκία σε ό,τι αφορά την χρήση στρατιωτικών υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο υπουργός Πάνος Καμμένος όσο και ο Αμερικανός πρέσβης θα παραστούν σε κλειστή τελετή επίδοσης ξιφών, σε 50 Επισμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ