Γαλλοκυπριακό μήνυμα στην Τουρκία με κοινή άσκηση με συμμετοχή του «Σαρλ ντε Γκωλ» – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»

Κοινή άσκηση αεράμυνας μεταξύ της Γαλλίας και της Κύπρου στο ελεύθερο τμήμα του νησιού με τη συμμετοχή του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ».

Η άσκηση «ΤΑΛΩΣ 1 – 2020» είναι η τρίτη άσκηση της Εθνικής Φρουράς που πραγματοποιείται μαζί με τους Γάλλους.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς.

Στις 11:25, έγινε απονήωση αριθμού αεροσκαφών, σκοπός των οποίων ήταν να κάνουν εικονικές προσβολές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Το σενάριο της άσκησης έχει να κάνει με προσβολή σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, και υπήρξε συνεργασία με τις κυπριακές μονάδες αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς.

Την πρώτη φάση της άσκησης παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης που περιέγραψε το επιχειρησιακό κομμάτι της άσκησης, εκφράζοντας ικανοποίηση για την εξέλιξη της κοινής άσκησης με τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

«Συζήτησα και μαζί με τους χειριστές των συστημάτων αεράμυνας», δήλωσε, τονίζοντας ότι αυτό που είδαμε σήμερα είναι παράδειγμα της απτής συνεργασίας της Γαλλίας με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο «Σαρλ ντε Γκωλ» ο Νίκος Αναστασιάδης

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, θα έχει την Τρίτη το πρωί, η Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Φλορένς Παρλί, η οποία φθάνει αργά απόψε στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Παρλί θα επισκεφθεί εξάλλου αύριο το απόγευμα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο ως γνωστό διεξάγει επιχείρηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλίδα αξιωματούχος αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο αύριο αργά το βράδυ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, άλλοι κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και μέλη του διπλωματικού σώματος πρόκειται να συμμετάσχουν σε επίσημη δεξίωση που θα δοθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, το οποίο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο λιμάνι Λεμεσού από τις 21 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ «ΤΑΛΩΣ 1 - 2020»
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ