Ο Γάλλος Αρχηγός το πέτυχε! Οχι περικοπές στους στρατιωτικούς λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος στρατηγός το πέτυχε! Αύξηση του προϋπολογισμού για την άμυνα το 2018 υποσχέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά την παραίτηση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων

 
 
O Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε το πρωί την αεροπορική βάση Istres, 24 ώρες μετά την θορυβώδη παραίτηση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στρατηγού Pierre de Villiers.
Απευθυνόμενος τους στρατιωτικούς δήλωσε: “θέλω να έχετε τα μέσα για την αποστολή σας! Κανένας άλλος προϋπολογισμός δεν θα πάρει αύξηση το 2018, εκτός από αυτόν που αφορά την άμυνα“.
Απαντώντας δε σε όσα ανάγκασαν τον στρατηγό de Villiers να παραιτηθεί, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: “ Δεν θα αφήσω κανένα να λέει ότι οι δημοσιονομικές επιλογές θα επιβαρύνουν την καθημερινότητά σας ή την ασφάλειά σας. Αυτό είναι λάθος“.
Παράλληλα υποστήριξε ότι η παραίτηση του στρατηγού ήταν επιλογή του και την σέβεται απόλυτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η στιγμή που ο Γάλλος Αρχηγός φεύγει με χειροκρότημα- Είπε όχι σε περικοπές! ΒΙΝΤΕΟ
 

Η πρώτη παραίτηση μετά από το 1962
Η παραίτησή του θεωρείται ιστορικό γεγονός από τον γαλλικό Τύπο.
«Ποτέ κανείς αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν οδηγήθηκε σε παραίτηση από το 1962», εξηγεί ο ιστορικός Φιλίπ Βιάλ.
Η κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τον στρατηγό Πιέρ ντε Βιλιέ ξεκίνησε γιατί ο γάλλος πρόεδρος του ζήτησε να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης στον στρατό.
Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει περικοπές 850 εκατομμυρίων ευρώ για το 2017, στο πλαίσιο περικοπών των δημοσίων δαπανών ύψους 4,5 δις ευρώ για το 2017.
Μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, κεκλεισμένων των θυρών, ο ντε Βιλιέ μίλησε με εντελώς απρόσμενο τρόπο, οργισμένος για τις περικοπές ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ στον αμυντικό προϋπολογισμό, στις οποίες προχώρησε ο Μακρόν στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ελέγξει τις κρατικές δαπάνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ