ΓΔΑΕΕ: Αλλάζει χέρια η διοίκηση – Ποιος προορίζεται για Γενικός Διευθυντής

ΥΠΕΘΑ

ΓΔΑΕΕ: Νέο πρόσωπο τοποθετεί η κυβέρνηση στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων – Ποιος θα αντικαταστήσει τον μέχρι σήμερα Διευθυντή Υποναύαρχο εν αποστρατεία Κυριάκο Κυριακίδη

 

Λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία του Υποναυάρχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη από τη θέση του Διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (το Μάρτιο του 2020 λήγει κανονικά) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα με πιο πιθανό ενδεχόμενο το τέλος της εβδομάδας και πριν την αναχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κίνα, καθώς όπως είναι φυσικό λόγω της σοβαρότητας της θέσης θα πρέπει να έχει έγκριση και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Πιθανός αντικαταστάτης όπως λένε οι πληροφορίες θα είναι Υποπτέραρχος ε.α., Θεόδωρος Λάγιος. Πηγές του ΥΠΕΘΑ πάντως χαρακτήριζαν «αστειότητες» τις φήμες, περί τοποθέτησης του Στρατηγού Κωσταράκου, στη θέση του Διευθυντή, όπως διαδόθηκε νωρίς σήμερα από συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών πάντως θα έχει πολύ έργο μπροστά του με αρκετά εξοπλιστικά προγράμματα να «τρέχουν» και άλλα να βρίσκονται σε αναμονή που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να προωθηθούν, καθώς οι ανάγκες των ΕΔ δεν μπορούν να περιμένουν. Πλέον χαρακτηριστικές βέβαια είναι αυτές της απόκτησης φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και η αναβάθμιση των F-16 που συνεχίζεται.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ