ΓΔΑΕΕ: Υπογράφτηκε η αναβάθμιση των Mirage – Επίσκεψη στο Ισραήλ για απόκτηση UAV

Mirage 2000 331Μ

Το δρόμο της αναβάθμισης παίρνουν τα Mirage καθώς όπως έγινε γνωστό από την ΓΔΑΕΕ υπογράφτηκαν οι σχετικές συμφωνίες – Στο Ισραήλ για την απόκτηση UAV΄s o Αντιπτέραρχος Θ. Λάγιος

 

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που προβλέπει την αναβάθμιση των Mirage 2000-5 και όπως έγινε γνωστό έπεσαν οι υπογραφές με τις εταιρείες ώστε να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες.

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ: Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, υπογράφηκαν οι συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019, μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.

Επίσκεψη στο Ισραήλ

Την ίδια στιγμή όπως έγινε γνωστό από την ΓΔΑΕΕ  την 18 και 19 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α.), στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης της Ισραηλινής πλευράς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ομόλογο του της SIBAT, Τξχο (ε.α.) Yair KULAS, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI), κατόπιν αιτήματος της.

Όπως φαίνεται ο ΓΔ της ΓΔΑΕΕ ενημερώθηκε για τα Ισραηλινά Mη Επανδρωμένα Αεροσκάφη «HERON» για τα οποία η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται να αποκτήσει με τη μέθοδο του leasing, και τα οποία θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Αιγαίο σε επίπεδο ελέγχου και επιτήρησης.

ΓΔΑΕΕ ΙΣΡΑΗΛ

Η συμφωνία που έχει συζητηθεί προβλέπει την απόκτηση 2 UAV’s για τρία χρόνια έναντι συνολικά 39 εκατομμυρίων ευρώ, αν και αρχικά είχαν υπολογιστεί 35 ώστε με τα υπόλοιπα να καλυφτούν επιπλέον ανάγκες και απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Αντιπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος σίγουρα θα απέκτησε πολύ καλή εικόνα για τα Ισραηλινά Μη Επανδρωμένα και προφανώς να συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες.  Έστω και καθυστερημένα τα Ισραηλινά UAV’s αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Tα Ισραηλινά UAV έχουν τη δυνατότητα να πετούν συνεχώς έως και 52 ώρες σε ύψος που φτάνει τα 35.000 πόδια. Αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 207 χλμ την ώρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των HERON είναι ότι μπορούν να μεταδώσουν από μεγάλο ύψος στο κέντρο επιχειρήσεων «ζωντανή» εικόνα σε ακτίνα τουλάχιστον 30 μιλίων περιμετρικά από το σημείο που πετούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ