ΓΕΕΘΑ: Αυτή είναι η συνδρομή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Tο ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, αξιοποιώντας το προσωπικό, τα μέσα και τις υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), συνεχίζει να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατικών φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID- 19.

Η πλέον πρόσφατη δράση που έχει αναθέσει στο ΓΕΣ είναι η ανάπτυξη της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητή Υγειονομική Μονάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) στον προαύλιο χώρο του 424 ΓΣΝΕ.

Η 300 ΚΥΜΕΑ έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας COVID-19, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο, με ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπρόσθετα, το 424 ΓΣΝΕ διαθέτει κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ COVID-19 επ΄ ωφελεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φιλοξενώντας ταυτόχρονα την Νευροχειρουργική και την Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, προς εξοικονόμηση χώρων του τελευταίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η παραγωγή μασκών προστασίας στις εγκαταστάσεις του 700 ΣΕ (Στρατιωτικό Εργοστάσιο) προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των ΕΔ όσο και σε αυτό του Υπουργείου Υγείας. Η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

ΓΕΕΘΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΥΜΕΑ

ΓΕΕΘΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΥΜΕΑ

ΓΕΕΘΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΥΜΕΑ

ΓΕΕΘΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΥΜΕΑ

ΓΕΕΘΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΚΥΜΕΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ