ΓΕΕΘΑ: Ενημέρωση των ΑΚΑΜ κρατών μελών του ΝΑΤΟ για το Κέντρο Αριστείας στα Χανιά

ΓΕΕΘΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΜ ΝΑΤΟ

Ενημέρωση των ΑΚΑΜ κρατών μελών του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε σήμερα το ΓΕΕΘΑ για το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλικής άμυνας της Ελλάδας.

 

Ενημέρωση των Ακολούθων Άμυνας (ΑΚΑΜ) στην Ελλάδα 11 κρατών – μελών (κ-μ) του ΝΑΤΟ (Αλβανία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία) επί των εξελίξεων αναφορικά με το πρόσφατα διαπιστευμένο Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας [Integrated Air and Missile Defense (IAMD) Center of Excellence (CoE)], το οποίο εδρεύει στα Χανιά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» από το ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, οι ΑΚΑΜ ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις εγκαταστάσεις, τους τομείς ενδιαφέροντος και τις προοπτικές (Way Ahead) του Κέντρου, ενώ έλαβε χώρα και μια σύντομη αναδρομή στα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη γέννηση της ιδέας δημιουργίας του μέχρι την υλοποίηση αυτής.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, τονίστηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία της Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας και επισημάνθηκε η προσφορά της Ελλάδος στη Συμμαχία και σε Εταίρους με ένα ακόμη πιστοποιημένο πολυεθνικό Κέντρο Αριστείας, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο τομέα.

Το εν λόγω Κέντρο ενεργοποιήθηκε ως «NATO Military Body» και απέκτησε «International Status» μετά από απόφαση του North Atlantic Council (NAC), η οποία ελήφθη την 25η Ιανουαρίου 2021 (https://geetha.mil.gr/kentro-aristeias- enopoiimenis-antiaeroporikis-kai-ntipyraylikis – amynas/).

Πλέον, το IAMD CoE αποτελεί το 27ο διαπιστευμένο Κέντρο Αριστείας της Συμμαχίας (NATO Accredited Centre of Excellence).

ΓΕΕΘΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΜ ΝΑΤΟ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ