ΓΕΕΘΑ: Η προσφορά των ΕΔ στον «πόλεμο» κατά του κορονοϊού – COVID-19 – Μέτρα προφύλαξης

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΓΕΕΘΑ: Από τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό – COVID 19 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όπου βρίσκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών.

Έτσι εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται για την προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων, οι ΕΔ συμμετέχουν ενεργά στον καθημερινό «πόλεμο» κατά του κορονοϊού.

Μια σειρά από δράσεις που έχουν αναλάβει οι ΕΔ είναι: Η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος και χειρουργικών μασκών, η διάθεση στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και φυσικά οι αεροδιακομιδές πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό – COVID-19, με τα πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικά οι δράσεις που ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, πέραν των όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί έχουν αναληφθεί επιπλέον και οι ακόλουθες δράσεις:

• Έχουν εκδοθεί νεότερες διαταγές από το ΓΕΕΘΑ και τα ΓΕ των Κλάδων των ΕΔ με οδηγίες για τη λήψη επιπρόσθετων διοικητικών μέτρων ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

• Οι Διοικήσεις – Διευθύνσεις δίνουν οδηγίες και ενημερώνουν το προσωπικό τους για τη σκοπιμότητα των μέτρων πρόληψης που ήδη εφαρμόζονται και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο εφαρμογής τους. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πραγματοποιεί συχνές θερμομετρήσεις, ελέγχει τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπρόσθετα, πραγματοποιούνται λεπτομερείς καθαριότητες, αερισμός και απολυμάνσεις εγκαταστάσεων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

• Οι Μονάδες, τα Επιτελεία και οι Υπηρεσίες εκτελούν και επιβλέπουν την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν στο στρατωνισμό, στην εκπαίδευση, στις συγκεντρώσεις και στις μετακινήσεις του προσωπικού.

• Για τις αεροδιακομιδές, έχουν χορηγηθεί και χρησιμοποιούνται συλλογές ατομικής προστασίας για τα πληρώματα των ιπτάμενων μέσων, ενώ οι ασθενείς από COVID-19, μεταφέρονται με ειδική κάψουλα και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

• Έχουν διατεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τρείς ιατροί και πέντε νοσηλευτές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πέντε ιατροί και πέντε νοσηλευτές για τη στελέχωση κινητών μονάδων ελέγχου. Επίσης, στην ομάδα διαχείρισης κρίσης του νομού Καστοριάς έχει διατεθεί ένας ιατρός και στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου ένας ιατρός και ένας νοσηλευτής.

• Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 13.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του 1 λίτρου για το Υπουργείο Υγείας.

• Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή μεγάλης ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ