Γερμανική «αντεπίθεση» για μερίδιο στην πίτα των ελληνικών εξοπλιστικών προγραμμάτων

LEO 2A4

Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς να κοιτάνε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας χωρίς να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο από τα δισεκατομμύρια που θα δοθούν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις 23 Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε επικοινωνία με τη Γερμανίδα ομόλογο του Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, με αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία για αμυντικά και εξοπλιστικά προγράμματα.

Έτσι όπως έγινε σήμερα γνωστό στο πλαίσιο διερεύνησης των δυνατοτήτων εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης LEO1 A5 και LEO 2A4, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ επιτελών του ΓΕΣ και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας HDVS Αποστόλου Δομτζίδη.

Την ίδια στιγμή η ΓΔΑΕΕ γνωστοποίησε συνάντηση με Εκπρόσωπο της εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems. Συγκεκριμένα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Απτχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α.), με εκπρόσωπο της εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, κατόπιν αιτήματός του.

Και φυσικά η συνάντηση σίγουρα θα είχε στο επίκεντρο τις νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς ο καιρός περνάει και οι τελικές προσφορές από όλες τις χώρες ολοκληρώνονται. Δεν είναι γνωστή η Γερμανική πρόταση αλλά με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα περιλαμβάνει τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου A200, τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων ΜΕΚΟ και το δέλεαρ της απόκτησης επιπλέον δύο νέων υποβρυχίων Type 214 με τιμή που αγγίζει τα 5 δις ευρώ.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ