ΓΕΣ: Κανένας στρατιωτικός χωρίς φάρμακα στα Δωδεκάνησα

Σε συγκεκριμένες ενέργειες έχει προχωρήσει το ΓΕΣ ώστε από Δευτέρα να μην μείνει κανένας στρατιωτικός στα Δωδεκάνησα χωρίς φάρμακα.

 

Συγκεκριμένα μετά την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί από την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου ότι από 1/9/2019 οι συνταγές των ασφαλισμένων δεν θα εκτελούνται το πρόβλημα έχει λυθεί τουλάχιστον για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Όπως ενημερωθήκαμε, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μη ανανέωση της σύμβασης που υπογράφει με τους φαρμακοποιούς στα Δωδεκάνησα, δεν αφορά τον Στρατό, αλλά το Λιμενικό, την Αστυνομία και την Αεροπορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΓΕΣ υπογράφει τη συγκεκριμένη σύμβαση με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου εκπροσωπώντας όχι μόνο τα στελέχη του Στρατού αλλά και του Ναυτικού, της Αεροπορίας, αλλά και του Λιμενικού και της Αστυνομίας.

Η σύμβαση που υπογράφεται με τους φαρμακοποιούς περιλαμβάνει όλα τα ταμεία και το ΓΕΣ έχει υποβάλει τη νέα σύμβαση από αρχές Ιουλίου, ωστόσο αυτή δεν έχει υπογραφεί από το Φαρμακευτικό Σύλλογο γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή των φαρμακοποιών από τα ταμεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας και της Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος σε επιστολή του δεν θα υπογράψει τη σύμβαση αν δεν πληρωθεί όσα του οφείλουν τα ταμεία του Λιμενικού και της Αστυνομίας αλλά και της Αεροπορίας. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι τα στελέχη θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Από την πλευρά του ΓΕΣ, οι αρμόδιοι μας διαβεβαίωσαν ότι αν χρειαστεί να πληρώσουν τα φάρμακα τα στελέχη του Στρατού, θα μπορούν να πάνε αμέσως στη Μονάδα τους και θα πάρουν το αντίτιμο άμεσα.

Αυτό βέβαια είναι μία προσωρινή λύση μέχρι να λυθεί το θέμα με την υπογραφή της νέας σύμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ