“Βρυχάται” το ΓΕΣ στις τουρκικές προκλήσεις! ΦΩΤΟ από ασκήσεις!

Ανεβάζει τόνους το ΓΕΣ στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, αποδεσμεύοντας φωτογραφίες από ασκήσεις που γίνονται καθημερινά στα ελληνικά στατόπεδα. 


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Από την ανακοίνωση του ΓΕΣ γίνεται σαφής η πρόθεση της Ελλάδας να διατηρήσει υψηλούς τόνους με την Τουρκία, απαντώντας στις προκλήσεις που δέχεται και που στοχοποιούν τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η επικοινωνιακή τακτική της αποδέσμευσης φωτογραφιών από συνηθισμένες ασκήσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε στρατόπεδα, και που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έδινε κανένας σημασία, φαίνεται ότι ακολουθείται από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ, για να δοθεί απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις που αυξάνονται καθημερινά.

Με την αποδέσμευση φωτογραφικών από πεδία ασκήσεων, η Ελλάδα επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση.

Από τη συχνότητα που το ΓΕΣ αποδεσμεύει φωτογραφίες και βίντεο από τέτοιες δραστηριότητες, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι πρόθεσή του είναι να διατηρήσει υψηλούς τους τόνους της επικοινωνιακής αντιπαράθεσης με την Τουρκία, ειδικά τώρα που ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων.

Βέβαια, την εποχή που σε ολόκληρο τον κόσμο αυτού του τύπου οι επικοινωνιακές “επιχειρήσεις” γίνονται με infographics, το ΓΕΣ βρίσκεται ακόμα στα πρώτα βήματα, και αποδεσμεύει απλές φωτογραφίες, οι οποίες μάλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ερασιτεχνικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία, διαθέτει ομάδα επικοινωνίας η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τα infogrpahics, όπως για παράδειγμα στην επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη”, που παράγει και διανέμει σύγχρονες επαγγελματικές εικόνες σε όλο τον κόσμο.

Ο σημερινός Αρχηγός του ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, αναμένεται να δώσει ώθηση στα θέματα επικοινωνίας στα οποία σήμερα υστερούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και οπωσδήποτε ο Στρατός Ξηράς.

Ωστόσο η προσπάθεια που καταβάλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ θα πρέπει να αναγνωριστεί! Άλλωστε είναι και το μόνο Γενικό Επιτελείο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του οποίου διαθέτει λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποιεί εκεί τις φωτογραφίες και τα βίντεο που παράγει το γραφείο του.

Οι φωτογραφίες σήμερα συνοδεύονται από εξαιρετικά λακωνική ανακοίνωση, η οποία δεν περιέχει ουσιαστικά καμία χρήσιμη πληροφορία για τον αναγνώστη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα αφορούν εκπαίδευση Μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και του ελέγχου του βαθμού άμεσης ετοιμότητας, αξιολογήθηκαν, τον μήνα Φεβρουάριο 2017, οι Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης του συνόλου των Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς (1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Δ΄ ΣΣ, ΑΣΔΕΝ, Ιης  ΜΠ).

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το εξαιρετικό ηθικό του προσωπικού μας.

 

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση

Επιχειρησιακή εκπαίδευση Επιχειρησιακή εκπαίδευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ