Γεωτρήσεις με το «έτσι θέλω» – Η αντίδραση Ερντογάν στη «παρατήρηση» Μέρκελ για Κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο!

ΜΕΡΚΕΛ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Απορρίπτει κάθε παρέμβαση, η οποία αποσκοπεί στον τερματισμό των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταφέρει, σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν απόλυτος και παρουσιάσθηκε αποφασισμένος να συνεχίσει τις γεωτρήσεις αλλά και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, για να τις θέσει μια σειρά από αιτήματα που έχει η κατοχική Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η βασική αξίωσή του είναι η φιλελευθεροποίηση εισόδου Τούρκων υπηκόων σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, υπέδειξε στον Τούρκο Πρόεδρο πως δύσκολα μπορούν να συζητηθούν αυτά τα αιτήματα τη στιγμή κατά την οποία η Άγκυρα συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες της σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο.

Στο άκουσμα αυτών των αναφορών από την κ. Μέρκελ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε και ξεκίνησε να αναπτύσσει το γνωστό τουρκικό αφήγημα. Η Τουρκία, ισχυρίσθηκε, έχει «δικαιώματα» στην περιοχή και δεν θα τα εγκαταλείψει επειδή το λένε η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι. Περαιτέρω ισχυρίσθηκε πως η Άγκυρα ενεργεί σε «δικές της περιοχές», αλλά και σε περιοχές των Τουρκοκυπρίων πραγματοποιώντας εκ μέρους τους γεωτρήσεις.

Η δεύτερη παρέμβαση προς την Άγκυρα έγινε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον οποίον έθεσε μεταξύ άλλων και το θέμα των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο. Η απάντηση του Τσαβούσογλου η αναμενόμενη και πανομοιότυπη με αυτή του Ερντογάν στην Μέρκελ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έσπευσε, πάντως, να χρησιμοποιήσει το «όπλο» του μεταναστευτικού για να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους. Ο Τσαβούσογλου γνωρίζοντας τις ευρωπαϊκές ανησυχίες έστειλε το μήνυμα πως το… τουρκικό δάκτυλο είναι στην σκανδάλη για το μεταναστευτικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ