Για κυρώσεις στην Τουρκία μιλάει ξανά η κυβέρνηση αλλά στην ΕΕ θα συζητήσουν για Λ. Αμερική και Χόνγκ Κόνγκ!

ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για κυρώσεις στη Τουρκία κάνει λόγο η κυβέρνηση αλλά οι Ευρωπαίοι περί άλλων τυρβάζουν και στη σημερινή Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ θα ασχοληθούν με την …Λ.Αμερική και το Χόνγκ Κόνγκ!

 

«Η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στη γειτονική χώρα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα. Και ότι ενέργειες, κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το Διεθνές Δίκαιο, θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες», τόνισε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Και αυτό το μήνυμα μεταφράζεται όπως συμπλήρωσε αργότερα σε «κατάλογο πιθανών κυρώσεων και μέτρων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα που μπορεί να περιλαμβάνει διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις».

Για να μη ξεχνιόμαστε όμως η Ευρώπη έχει ήδη αποφασίσει σειρά κυρώσεων στην Τουρκία οι οποίες δεν εφαρμόστηκαν ποτέ συνεχίζοντας ανερμάτιστες συζητήσεις για την συμπεριφορά της και την ίδια στιγμή η χρηματοδοτήσεις συνεχίζουν να ρέουν κανονικά. Οπότε πραγματικά τίθεται το ερώτημα ποιες νέες κυρώσεις θα ζητήσει η κυβέρνηση και κυρίως ακόμα και να τις αποδεχτούν θα τις εφαρμόσουν ή θα παρθούν μόνο στα χαρτιά;

Και για να μην έχουμε αυταπάτες στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει με φυσική παρουσία των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες όπως δήλωσε ο επικεφαλής, Ζεζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας». Όπως τόνισε όμως: Το πρώτο θέμα θα είναι η Λατινική Αμερική ενώ θα συζητηθεί και η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ!

Και για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις σήμερα οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν κάποια στιγμή την παραβατική συμπεριφορά  της Τουρκίας και σίγουρα θα αποφασίσουν: «Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την αποκλιμάκωση της έντασης» όπως σίγουρα θα ανακοινώσουν. Γιατί πολύ απλά οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει πιο προβλέψιμοι ακόμα και από τον Ερντογάν!

Το να ανακοινώνουμε λοιπόν ότι θα απαιτήσουμε «κατάλογο ισχυρότατων κυρώσεων» μπορεί να φαντάζει στο εσωτερικό κοινό αλλά είναι μάλλον ανεπαρκές και ουσιαστικά δεν οδηγεί πουθενά όσο δεν πιέζονται ουσιαστικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ