Για «ζητήματα εθνικής ασφάλειας» στη Μόρια μίλησε ο Πέτσας αλλά δεν είπε τι έκανε η κυβέρνηση για να το αποτρέψει

ΠΕΤΣΑΣ

«Είναι ήδη προφανές πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μόρια εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Και γι αυτούς τους λόγους η κατάσταση στη Μόρια που έχει διαμορφωθεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν μπορεί να συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ενημέρωσε για το τι μέτρα είχε λάβει – αν είχε λάβει – η κυβέρνηση για να αποφύγει τις σημερινές εξελίξεις στη Μόρια κι αν κάποιος θα πάρει την ευθύνη για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας δημιουργήθηκαν. Γιατί η κατάσταση στη Μόρια δεν είναι σημερινή με την υπερσυγκέντρωση τόσων πολλών προσφύγων και μεταναστών τον τελευταίο χρόνο και από πολλές διαφορετικές χώρες. Δεν ήξεραν στην κυβέρνηση και στην ΕΥΠ ότι είναι πολύ εύκολο να στηθούν τέτοιου είδους ενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας;

Μάλιστα, «μάλωσε» όσους  είχαν στο μυαλό τους ότι αν έβαζαν τις φωτιές στη Μόρια, θα πρέπει να το ξεχάσουν. Πάλι καλά που π Στ. Πέτσας δεν τους νουθέτησε και δεν επικαλέστηκε την «ατομική ευθύνη» που πρέπει να έχουν οι χιλιάδες στοιβαγμένοι από τις διάφορες της Αφρικής και της Ασίας στη Μόρια. Ας καταλάβει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η γελοιότητα δεν απέχει πολύ όταν δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τέτοια κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από διαπιστώσεις και έρευνες πολλές,μέτρα ουσιαστικά και αποτελεσματικά κατά των λάθρο που αποτελούν πλέον ασύμμετρη απειλή δεν ακούμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ