Γιατί ο Ερντογάν φοβάται το …TAMAM!

Γίνεται ο Ερντογάν να φοβάται ένα hashtag; Φοβάται μήπως το tamam δεν ειπωθεί στο τέλος μόνο στο twitter αλλά και στις πλατείες και κυρίως στις κάλπες…

 

 

Όλα τα είχε ο Ερντογάν τα κινήματα του διαδικτύου του έλειπαν. Τα έχει βάλει με τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ, του Κούρδους του Αφρίν, κατέστειλε ένα ολόκληρο πραξικόπημα. Και ξάφνου τον είδαμε να ανησυχεί και να εκνευρίζεται από το hashtag Tamam στο Twitter.

Το ειρωνικό της υπόθεσης μάλιστα είναι ότι τη λέξη tamam (δλδ αρκετά) την παρέδωσε ο ίδιος σε ομιλία του τη περασμένη Τρίτη στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, δηλώνοντας ότι οι εχθροί του «έχουν μόνο μία μέριμνα: να καταστρέψουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εάν μια μέρα το έθνος μας πει «Ταμάμ», τότε θα αποσυρθούμε».

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ένα πανηγύρι στα social media όπου κοντά στα δύο εκατομμύρια κόσμου φώναξαν στον Τούρκο πρόεδρο «TAMAM», δείχνοντάς του ουσιαστικά την πόρτα της… εξόδου από την εξουσία. Έσπευσε μάλιστα μέχρι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ να κάνει δήλωση ότι στις εκλογές της 24ης Ιουνίου τον νικητή θα τον κρίνουν «οι κάλπες, όχι το Twitter».

Γίνεται ο Ερντογάν να φοβάται ένα hashtag Tamam; Και βέβαια γίνεται γιατί πίσω από το συντηρητικό θεοσεβούμενο στυλ γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος προσωπικά τη δύναμη που έχουν τα social media. Είναι αυτά που του έδωσαν τη δυνατότητα την ημέρα του πραξικοπήματος να απευθυνθεί στο τούρκικο λαό και να τον ξεσηκώσει ενάντια στους πραξικοπηματίες. Γνωρίζει όμως το ίδιο καλά και πόσοι συνάδελφοί του όπως για παράδειγμα στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Συρία κ.α. από τα λεγόμενα κινήματα του διαδικτύου βρέθηκαν χωρίς θρόνο. Άλλωστε πολλές φορές το καθεστώς Ερντογάν όταν είχε διαβλέψει τον κίνδυνο, είχε ρίξει το Twitter εντοπίζοντας το κίνδυνο όμως τότε στο εξωτερικό.

Αυτό που διαφοροποιεί όμως τα πράγματα με το hashtag Tamam, είναι ότι είναι καθαρά εσωτερικό διαδικτυακό κίνημα που τείνει να μεταβληθεί και σε παγκόσμιο. Παρά το γεγονός ότι ελέγχει πλέον όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κλείνοντας όσα τον αντιπολιτεύονταν και φυλακίζοντας δεκάδες δημοσιογραφικές φωνές, φοβάται ότι οι αντιδράσεις του κόσμου για το «σουλτανικό» καθεστώς που έχει επιβάλει και επιχειρεί να διαιωνίσει με τις εκλογές μπορεί πλέον να εκφραστεί μέσω των social media και να «φουντώσει» ένα πραγματικό κίνημα εναντίον του.

Μήπως το tamam δεν ειπωθεί στο τέλος μόνο στο twitter αλλά και στις πλατείες και κυρίως στις κάλπες…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ