Γιατί εξακολουθεί να μένει κλειστό το θέρετρο της ΠΑ ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι; – Καταγγελία

Παραλια ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ

Ένα κείμενο – καταγγελία με πολλά ερωτηματικά για τη μη λειτουργία ακόμα του θέρετρου της Πολεμικής Αεροπορίας ΚΕΔΑ στο Ζούμπερι, έφτασε στο Armynow.gr.

Οι καταγγελίες που κάνει είναι σοβαρές, καθώς η φετινή χρονιά εκτός από ιδιαίτερη είναι και πολύ δύσκολη για τα στελέχη, αφού λόγω του κορονοϊού έχουν επέλθει πολλές αλλαγές. Αναρτούμε την καταγγελία με την ελπίδα ότι θα δοθούν απαντήσεις και λύσεις για το καλό των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το κείμενο της καταγγελίας:

Έφτασε Ιούλιος και το ΚΕΔΑ/Ζ το θέρετρο της πολεμικής αεροπορίας παραμένει κλειστό για τους επισκέπτες δικαιούχους με πρόφαση τα μέτρα για τον Κορωνοϊό. Στον αντίποδα τα θέρετρα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού λειτουργούν κανονικά (για τους δικαιούχους επισκέπτες) από τα μέσα Ιουνίου.

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση και έχει εξοργίσει τα στελέχη της ΠΑ εν ενεργεία και εν αποστρατεία τα οποία δεν έχουν άλλη διέξοδο ούτε την οικονομική δυνατότητα να πάνε κάπου αλλού. Όλοι αυτοί παρατηρούν απέξω το ΚΕΔΑ μέσα στο οποίο παραθερίζουν 100δες μη δικαιούχοι. Γραμμή της διοίκησης είναι να μην βγαίνουν τα κακώς κείμενα προς τα έξω.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται με το να κρατάει η πολεμική αεροπορία το θέρετρο της κλειστό, ενώ ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό τα έχουν ανοίξει εδώ και καιρό? Η απάντηση είναι διττή. Συμφέροντα εκ των έσω επιδιώκουν την ησυχία τους, την ηρεμία τους και την μείωση των υποχρεώσεων τους. Οι ανώτατοι επιθυμούν την ησυχία τους με την μείωση των επισκεπτών. Οι εργαζόμενοι στο θέρετρο επιδιώκουν τον ελάχιστο αριθμό επισκεπτών για την μείωση του εργασιακού φόρτου τους που είναι ήδη μειωμένος καθώς το θέρετρο λειτουργεί 4 μήνες το χρόνο. Οι μη δικαιούχοι (δήθεν πυρόπληκτοι) δεν επιθυμούν επισκέπτες για να μην γίνονται αντιληπτές οι παρατυπίες τους τις οποίες η διοίκηση του ΚΕΔΑ καθώς και η ηγεσία της ΠΑ γνωρίζουν και συγκαλύπτουν. Γιατί άραγε?

Πολλά συμφέροντα έξω από το ΚΕΔΑ επιθυμούν αυτό να είναι κλειστό για επισκέπτες ώστε να αυξηθεί η πελατεία τους. Η πολεμική αεροπορία κάνει κοινωνική πολιτική στέλνοντας τους δικαιούχους στα μαγαζιά και τις παραλίες πέριξ του ΚΕΔΑ και τους μη δικαιούχους τους φιλοξενεί εντός. Η ίδια επιλέγει να χάνει πολλά έσοδα από τους δικαιούχους επισκέπτες από τους οποίους συντηρείται το θέρετρο καθώς και το μετοχικό ταμείο αεροπορίας.

Στην απόφαση για το κλείσιμο των θερέτρων η ΠΑ ακολούθησε κοινή γραμμή με τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, στο άνοιγμα ακολουθεί δική της, φασιστική πολιτική. Οι άλλοι κλάδοι σκεπτόμενοι τον κόσμο τους άνοιξαν τα θέρετρα τους και για δικαιούχους επισκέπτες από τα μέσα Ιουνίου.

Κύκλοι της πολεμικής αεροπορίας ανέφεραν ότι η παραλία έχει μικρή έκταση και για αποφυγή συνωστισμού απαγορεύεται η είσοδος σε δικαιούχους επισκέπτες. Προφανώς οι κύκλοι αυτοί δεν έχουν δει την παραλία του θερέτρου ή το θέρετρο, τους παρουσιάζει μια διαστρεβλωμένη εικόνα για να πετύχει τους σκοπούς του. Αφού η ΠΑ επικαλείται συνωστισμό στην πλαζ γιατί δεν παραχωρείται ο χώρος της παραλίας που χρησιμοποιούν οι πυρόπληκτοι στους δικαιούχους επισκέπτες? Γιατί δεν επιτρέπεται στους δικαιούχους επισκέπτες η είσοδος στο θέρετρο τις απογευματινές ώρες ? Πολύ απλά για να είναι μέσα άτομα που δεν δικαιούνται (επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, ιδιοκτήτες μαγαζιών που τα δήλωσαν ως κατοικία κλπ. κλπ.)

Όλοι αυτοί διαμένουν τον χειμώνα στα σπίτια τους, πολυκατοικίες, βίλες στον Βουτζά και άλλες περιοχές και χρησιμοποιούν το ΚΕΔΑ μόνο τα καλοκαίρια . Γιατί η ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας και ο διοικητής του ΚΕΔΑ το δέχονται από την στιγμή που οι ίδιοι το ξέρουν καλά ότι τα συγκεκριμένα άτομα όλο τον χειμώνα δεν είναι εκεί? Οι ίδιοι κύκλοι της πολεμικής αεροπορίας αναφέρουν ότι πρόκειται να γίνουν έλεγχοι σε συνεργασία με τους δήμους για να αποδειχθεί κατά πόσο αποτελούν για τους πυρόπληκτους αυτά τα οικήματα μοναδική τους κατοικία. Κάτι τέτοιο είναι περιττό αφού η αεροπορία και το ΚΕΔΑ γνωρίζουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα μένουν στα σπίτια τους τον χειμώνα και εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι στο θέρετρο σαν να είναι το εξοχικό τους. Αυτό γίνεται εδώ και 2 χρόνια κάτι το οποίο το γνωρίζει πολύ καλά η ΠΑ καθώς η πύλη καταγράφει ποιος μπαίνει ποιος βγαίνει αλλά και πότε. Αυτή η ενέργεια αποτελεί παραδοχή και συγκάλυψη ατασθαλιών.

Η πολεμική αεροπορία καλύπτεται πίσω από τις προτάσεις της υγειονομικής επιτροπής της, τις οποίες αποδέχεται εκεί που την συμφέρουν. Ο Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό έχουν διαφορετικές προτάσεις ή ενδιαφέρονται περισσότερο για τον κόσμο τους ? Μήπως τα θέρετρα τους έχουν αποτελεσματικότερες διοικήσεις ?

Τα στελέχη της ΠΑ και οι οικογένειες τους δέχονται μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση (οικονομική κρίση, ελληνοτουρκικά, κορωναιός κλπ. Κλπ.) και η κατάσταση αυτή τους απαγορεύει να βρουν μια προσωρινή διέξοδο στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΑ για την συντήρηση των οποίων υπόκεινται σε κρατήσεις από τον μισθό τους.

Παραλια ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ

Παραλια ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ

 

armynow.gr google news

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να σας πω την αλήθεια κι εγώ στέλεχος είμαι και με αυξημένες ανάγκες,οικογενειακές και οικονομικές,και δεν θέλησα ποτέ να παραθερίσω σε κανένα ΚΕΔΑ.Σιγά μην κάνω,τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα διαδρομή μέσα στους δρόμους της Αθήνας και να πληρώσω και Αττική Όδο,για να πάω ένα απόγευμα να κάνω το μπάνιο μου στο Ζούμπερι και να φάω φθηνά.Προτιμώ να μαζέψω τα χρήματα για να πάω διακοπές μια εβδομάδα εκτός Αττικής.Λες και έχει και ωραίες παραλίες η Αττική τώρα.Ας μην πούμε για το φόρτο εργασίας και την εξουθένωση που τρώει το προσωπικό για να βγει η σεζόν.Βάλε τα φύλλα πορείας που σκάνε σε άτομα που φέρνουν για ένα μήνα από Λάρισα ή ακόμα και από άλλες μονάδες.Απαράδεκτο.Το ΚΕΔΑ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχει μόνιμο προσωπικό και να εξυπηρετεί μόνο τον Αρχηγό και τους ανωτάτους.Καμία άλλη χρησιμότητα δεν έχει.Και όσο για τους πυρόπληκτους και αυτό καταχρηστικά γίνεται και θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει πόδι από εκεί μέσα.Για τα γύρω μαγαζιά αυτό που λέει είναι ανυπόστατο.Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να θέλω να πάω για μπάνιο και επειδή δεν εξυπηρετεί το ΚΕΔΑ να προτιμήσω αποκλειστικά την περιοχή του Ζούμπερι;Όλοκληρη Αττική και δεν υπάρχουν άλλα μέρη να πάω;Καλά κάνει η ηγεσία και δεν το ανοίγει και μακάρι να διώξει και τους πυρόπληκτους που έχουν βολευτεί και να παραθερίζουν μόνοι οι ανώτατοι και ούτε αποσπάσεις μέσα στο Καλοκαίρι ένα μήνα ούτε φύλλα πορείας.Άχρηστο είναι για την πλειοψηφία των στελεχών.

  2. Κλείστε το το ΚΕΔΑ/Ζ.Μια θητεία είπαμε να κάνουμε και μας βγήκε από τη μύτη.Πέρυσι το Καλοκαίρι μας βγάλανε το λάδι παραθεριστές εν ενεργεία και απόστρατοι.Χώρια τους επισκέπτες που ήταν κάθε καρυδιάς καρύδι.Να τηλεφωνάνε στις 3:00 το βράδυ οι παππούδες και να ζητάνε ψυκτικό εκείνη τη στιγμή γιατί το ψυγείο χάλασε.Καταρχάς ποιός ξυπνάει στις 3:00 πμ και πάει στο ψυγείο και δεύτερον ποιός σαλεμένος ζητάει ψυκτικό τέτοια ώρα;Κανένας σεβασμός.Οι πυρόπληκτοι να τσακώνονται με τους παραθεριστές για το φαγητό και χιλιάδες παρόμοιες στιγμές παράνοιας.Καλύτερα να είχα πάει ειδικές δυνάμεις.

  3. Μην κάνετε σπέκουλα για το Ζούμπερι και γενικότερα για όλα τα ΚΕΔΑ.Είναι κάτι που αναλώνει τεράστιες δυνάμεις από την Π.Α. μας και με ελάχιστο κέρδος οικονομικό και ψυχολογικό.Με πήραν από τη μονάδα μου στην επαρχία και με κατέβασαν στην Αθήνα να κάνω τον ταμεία και τον εστιάτορα για 3 μήνες.Ούτε με ρώτησαν πότε θα βλέπω τη γυναίκα και την κόρη μου ενόσο με πήγαινε μία-μία.Να το βράσω το φύλλο πορείας.Εκεί που είμασταν μάχιμοι στις μονάδες μας με τα stinger και το βέλος να κάνουμε τους ταβερνιάρηδες στους παραθερισταί.Από που κι ως που;;;Και αφήστε μετά που ξέσπασε η πυρκαγιά με βγάλανε από το εστιατόριο και με χώσανε 24ωρο δασοπερίπολο.Όπως το ακούσατε:24ωρο δασοπερίπολο.Πολύ αμφιβάλω αν κάτι τέτοιο προβλέπεται αλλά το έκανα γαργάρα λόγω του ότι επειδή θα έφευγα σε λίγο καιρό.Χάος!Οπότε μη δημοσιεύετε γράμματα δυσαρεστημένων και καλά στελεχών γιατί οι περισσότεροι ακούνε ΚΕΔΑ και κόβουν πέρα.Οι μόνοι που έχουν συμφέρον από τα ΚΕΔΑ είναι οι οργανικοί που έχουν αράξει εκεί δέκα χρόνια και το παίζουν αφεντικά και οι τσαμπατζήδες περαθεριστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ