Γιατί τοποθετήθηκε ο Χαράλαμπος Λαλούσης στην Ευελπίδων;

Γιατί ο Χαράλαμπος Λαλούσης,  ένας τόσο “επιχειρησιακός” αξιωματικός τοποθετήθηκε στην ΣΣΕ; Τι κρύβει η επιλογή του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή;


 

Επικεφαλής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τοποθετείται ο υποστράτηγος της 16ης Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, μια επιλογή που σίγουρα αποτελεί έκπληξη.

Ο υποστράτηγος Λαλούσης (στην φωτογραφία φαίνεται ανάμεσα στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον νέο υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ) προέρχεται από τα Τεθωρακισμένα, και έχοντας υπηρετήσει σε Έβρο και νησιά για αρκετά χρόνια, θα περίμενε κανείς να τον δει σε κάποια επιχειρησιακή θέση στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην οποία θα αξιοποιούνται οι γνώσεις και οι εμπειρίες του.

Ωστόσο επιλέχθηκε να ηγηθεί της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και να αποτελέσει πρότυπο για τους Ευέλπιδες. Η επιλογή ενός τόσο ικανού “επιχειρησιακού” αξιωματικού σε αυτή τη θέση, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές σττον τομέα της εκπαίδευσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Ποιος διαδέχεται τον Λαλούση στην 16η Μεραρχία;


Το καλό με τον νέο διοικητή της ΣΣΕ είναι ότι συγκεντρώνει δυο ιδιότητες. Αυτή του Αξιωματικού και αυτή του ακαδημαϊκού και με αυτή την έννοια θα μπορεί να αντιληφθεί σφαιρικά τις ανάγκες της σχολής.

Βέβαια, αυτό που θα έχει να αντιμετωπίσει είναι οι παγιωμένες αντιλήψεις και οι “κλίκες” που συνήθως είναι πολέμιοι των οποιονδήποτε αλλαγών, καθώς είναι και οι άμεσα θιγόμενοι.

Ο υποστράτηγος Λαλούσης έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν το βάζει κάτω και εργάζεται αθόρυβα και σκληρά μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 16η Μεραρχία: Έβγαλαν βόλτα τα θηρία! 24 μάχιμες ΦΩΤΟ στα χιόνια


Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Λαλούσης

Ο υποστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

Εισήχθη το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.

Φοίτησε σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, καθώς και στη Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (NATO Defence College).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε μονάδες Τεθωρακισμένων, σε Επιτελεία Συγκροτημάτων-Σχηματισμών και στο Γ.Ε.Σ.

Έχει διατελέσει Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ και του Γ.Ε.ΕΘ.Α από το 2006 έως το 2009, στο Γ.Ε.ΕΘ.Α/Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων/Τμήμα Διεθνών Οργανισμών ως Τμηματάρχης από το 2009 έως τον Ιούνιο του 2011, Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Έβρου από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2012, Διευθυντής ΔΙΣΧΕΑ/Γ.Ε.Σ από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, Επιτελάρχης/Γ.Ε.Π.Σ από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

Ανελαβε την διοίκηση της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στο Διδυμότειχο, μετά από την αποχώρηση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Βασιλειάδη. Το έτος 2017 τοποθετήθηκε Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Τιμήθηκε με τα προβλεπόμενα Παράσημα, Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.

Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ιστορίας και μιλάει αγγλικά και τουρκικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ