Ο Γιλντιρίμ στέλνει τώρα μετανάστες και στην Κάρπαθο!

Στις περιοχές που οι ίδιοι μπλοκάρουν τη ΝΑΤΟϊκη παρουσία, στέλνουν τώρα μετανάστες οι Τούρκοι. Παράλληλα αυξάνει επικίνδυνα ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η συμφωνία με την Ευρώπη έχει πεθάνει“, υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλτιρίμ, και αμέσως μετά την επιστροφή του, έσπευσε να το αποδείξει.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα, βαίνει αυξανόμενος.

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι οι βάρκες με τους πρόσφυγες εντοπίζονται στις περιοχές στις οποίες θεωρητικά υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση του ΝΑΤΟ, πρακτικά όμως, όπως αποκάλυψε ο ναύαρχος Σπύρος Κονιδάτης, οι Τούρκοι μπλοκάρουν την επιχείρηση ώστε να μην κατέβει κάτω από την Χίο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΕΧΕΤΙΚΑ: Ναύαρχος Κονιδάρης: “Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο” – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, καλά στην υγεία τους είναι οι 119 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το αλιευτικό “Αντώνιος” στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, που έγινε από το λιμενικό σώμα, μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών περιλαμβάνονται 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες και 23 ανήλικα παιδιά.
Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες παρουσίασε μηχανική βλάβη και κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια, μέσω κινητού τηλεφώνου, στον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης 112.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά για τον εντοπισμό του.

Τελικά, το σκάφος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Αμμοοπή και ρυμουλκήθηκε από αλιευτικό στο λιμάνι του νησιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες δομές φιλοξενίας θα μετακινηθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ