Σ. Γκίκας για Κυπριακό: Μία κακή – εθνικά – λύση είναι χειρότερη από τη μη λύση

Θέση για τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης πήρε ο πρώην εκπ. Τύπου του ΥΠΕΘΑ, αξιωματικός του Π.Ν. ε.α. Στέφανος Γκίκας.

Σε σημερινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό CORFU CHANNEL, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ και πρ. Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ, Στέφανος Γκίκας, ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά στο Κυπριακό. Τόνισε ότι η όποια λύση, θα πρέπει να σέβεται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τα διεθνή πρότυπα και να μην υπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα, όπως μεθοδεύουν οι Τουρκοκύπριοι.

Εκτίμησε ότι μια κακή – εθνικά – λύση, είναι χειρότερη από τη «μη λύση»! Ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιμένουν και σε πολλά ζητήματα επιδεικνύουν αδιαλλαξία, παρότι γνωρίζουν ότι οι προτάσεις τους δεν μπορεί να είναι λειτουργικές σε ένα ενιαίο κράτος.
Σε ότι αφορά στις διαφορές, εκτίμησε ότι είναι πολλές και ουσιώδεις.
Ρώτησε δε τι θα γίνει για παράδειγμα, με την εκ περιτροπής Προεδρία, με την «κάθετη» αναλογία 2:1 στην Δημόσια Διοίκηση, με τις Ανεξάρτητες Αρχές, με τα «συγκεκαλυμμένα» veto, με τις Εποπτικές Αρχές, με το περιουσιακό, με την εναλλακτική περιουσία, με το εδαφικό; με το εργασιακό των Τούρκων υπηκόων, με τον έλεγχο του Εναερίου Χώρου, με τις εγγυήσεις, με τις Συνταγματικές Αναθεωρήσεις, κλπ, κλπ., θεωρώντας ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία μέχρι την ολοκλήρωση της Διάσκεψης.
Πρόσθεσε δε καταλήγοντας ότι: «και να υπάρξει, η όποια συμφωνία θα περάσει από Δημοψήφισμα…. και η «δικλείδα ασφαλείας» του καλώς ενημερωμένου Κυπριακού λαού είναι ίσως η ασφαλέστερη….».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ