Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας από ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ – Ποιοι θα το στελεχώσουν

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας αποφασίστηκε να συσταθεί σήμερα από το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ. Ποιοι θα το στελεχώσουν και σε ποιον θα υπάγεται.

 

Τη σύσταση αυτοτελούς Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο θα στελεχώνεται από στρατιωτικό προσωπικό των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και από διπλωματικό προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών, υπαγομένου απευθείας στον υπουργό Εξωτερικών, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας, υπογράφοντας και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί παρουσία και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Με το μνημόνιο καθορίζεται η συνεργασία των δύο Υπουργείων σε θέματα Αμυντικής Διπλωματίας, Εθνικής Άμυνας, καθώς και σε θέματα Διεθνών Σχέσεων αμυντικού ενδιαφέροντος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Εξωτερικών και καλό φίλο κ. Νίκο Δένδια, προκειμένου να συσφίξουμε σε επίπεδο συνεργασίας και έντασης συνεργασίας τις σχέσεις των δύο Υπουργείων, που άλλωστε αποτελούν τους βασικούς πυλώνες διαμόρφωσης και άσκησης της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας. Το Υπουργείο Εξωτερικών διά των διεθνών και διμερών σχέσεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του στρατηγικής σημασίας τομέα της Αμυντικής Διπλωματίας.

Έτσι λοιπόν, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν ένα στενό και εντατικό πλαίσιο συνεργασίας διά της ιδρύσεως στο Υπουργείο Εξωτερικών, του Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο Υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που φιλοξενούμαι σήμερα από τον Υπουργό, τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ήρθαμε να υπογράψουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα μνημόνιο στενής συνεργασίας, ώστε να επιτύχουμε τον απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών, αλλά και των αντιλήψεων των δύο Υπουργείων. Ο συγχρονισμός αυτός θα είναι συμβατός προς το ευρύτερο Δόγμα της Πατρίδος, μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί πάντα να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μιας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Δεν ξεχνούμε όμως, ότι η χώρα μας που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μια χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σήμερα εδώ στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα πιο στενής συνεργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ