Ο γυάλινος κόσμος της εξουσίας

ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α. , MA στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).*

 

Ο Σόλων ο Αθηναίος νομοθέτης, φιλόσοφος και ένας από τους 7 σοφούς της αρχαίας Ελλάδος που εκλέχθηκε ως ‘’άρχων’’ με έκτακτες εξουσίες στην αρχαία Αθήνα, ακύρωσε όλα τα χρέη των φτωχών  και απελευθέρωσε όσους είχαν γίνει δούλοι για χρέη.

Τα μέτρα αυτά ονομάστηκαν ‘’σεισάχθεια’’ (σείω + άχθος δηλ πετάω το βάρος).

Η φράση του Σόλωνα ‘’τοις πολίταις μη θρασύνου’’ δηλαδή ” μην έχεις θράσος απέναντι στους συμπολίτες σου’’ έχει μείνει ιστορική  για την ταπεινότητά του.

Με την  απίστευτη δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών όταν ρωτήθηκε για  το μεγάλο κόστος αλλαγής της εγκατάστασης φυσικού αερίου σε πετρέλαιο  για τη θέρμανση τον χειμώνα,  ότι “όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει”, δυστυχώς χάνεται κάθε είδους έννοια ταπεινότητας και ενσυναίσθησης προς τους πολίτες που βλέπουν μέρα με την μέρα η αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται.

Ακόμα και εάν ανασκεύασε ο Υπουργός την αρχική του δήλωση, θα πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι:

  1. 3 στους 10 Έλληνες πολίτες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας σύνολο 2.971.000

Έρευνα-σοκ! Βυθισμένοι στη φτώχεια 3.000.000 Έλληνες

  1. Το κόστος αγοράς των τροφίμων τον Αύγουστο του 2022 είναι 13,8 ακριβότερο σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021

Greece Food Inflation

Αποτέλεσμα τέτοιων μη ευπρεπών  δηλώσεων είναι ότι ο απλός πολίτης προκαλείται καθημερινά και  πιστεύει ότι πολλοί εκ των δημοσίων προσώπων διαβιούν σε έναν άλλο κόσμο, τον ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ  της αλαζονείας της εξουσίας, της χλιδής,  που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις προκαλούν την ανοχή των  Ελλήνων πολιτών που έχουν πλήρη επίγνωση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης λόγω του Ρώσο Ουκρανικού πολέμου ενώ τους αρκεί απλά έστω και μια δήλωση συμπαράστασης.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Κωνσταντίνο Κούσαντα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΣΑΝΤΑΣ


 

*Ο Αντιστράτηγος εα Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth), Διεθνείς Σχέσεις (Brussels) και έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη και ήταν εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ