Η Αγία Σοφία είναι μόνο η αρχή: Όσοι «χαϊδεύουν» τον Ερντογάν να ξέρουν ότι θα κάνει όλα όσα απειλεί!

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί πάει πολύ πιο πέρα από την τουρκική εσωτερική σκηνή και τις βαθύτερες επιδιώξεις του.

Στέλνει όσο πιο ηχηρά μπορεί σε διεθνές επίπεδο σε Ανατολή και κυρίως στη Δύση ότι πλέον η Τουρκία αφήνει πίσω τον κοσμικό χαρακτήρα του Κεμάλ και επιστρέφει στις ισλαμιστικές της ρίζες. Την ίδια στιγμή χωρίς επιστροφή διαμηνύει ότι όλα όσα λέει και απειλεί θα τα κάνει πράξη, ένα προς ένα, όσο κανείς δεν την εμποδίζει, αδιαφορώντας για όσα μεγαλόσχημα οι Ευρωπαίοι λένε. Χωρίς να λογαριάζει τίποτα και κανένα η Τουρκία θα προχωρήσει για ακόμα μία φορά, σε καταπάτηση κάθε διεθνούς δικαίου λειτουργώντας σαν «σουλτάνος» απειλώντας με στρατιωτική ισχύ να «τσακίσει» όποιον αντιστέκεται.

Εδώ και καιρό είναι πολλοί που φωνάζουν και προειδοποιούν για αυτή την επικίνδυνη στάση που κρατάει στην όλη περιοχή και τις προσπάθειες να μετατραπεί σε Οθωμανική υπερδύναμη στην ευρύτερη περιοχή. Παρά το γεγονός αυτό την αφήνουν ανενόχλητη να δρα σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Κύπρο, Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ και ο Τραμπ που αποκαλεί τον Ερντογάν «φίλο», έχουν αφήσει την Τουρκία να μετατραπεί σε εκπρόσωπό τους και τη θεωρούν τείχος στη ρώσικη επιρροή, ενώ κατά τα άλλα θεωρούν την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας μεριμνώντας πάντα για τις δικές τους επενδύσεις. Οι Ρώσοι επίσης θεωρούν ότι η ανίερη συμμαχία με τους Τούρκους τους βοηθά σε διάφορα επίπεδα ώστε να μπλοκάρουν το ΝΑΤΟ και να αποκτήσουν επιρροή. Οι δε μοιραίοι της Ευρώπης αποδεικνύουν ότι είναι ενωμένοι μόνο για να επιβάλουν μνημόνια με την κάθε χώρα και κυρίως τη Γερμανία να εξυπηρετεί τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που έχει με την Τουρκία κάνοντας «πλάτες» συνεχώς στον Ερντογάν.

Όλοι οι παραπάνω θα βγουν σίγουρα με πύρινες δηλώσεις και θα κατακεραυνώσουν την Τουρκία και τον Ερντογάν για την Αγία Σοφία και παρασκηνιακά θα κλείνουν δουλειές μαζί του και θα τον εξυπηρετούν.

Μέχρι που κάποια στιγμή θα κάνει αυτό που υπόσχεται και απειλεί και θα βάλει μπουρλότο σε όλη την περιοχή και η «ασφάλεια» που όλοι μνημονεύουν θα πάει περίπατο. Γιατί ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν μπορεί να έχει αποτέλεσμα με τους Κούρδους αντάρτες, αλλά όταν θα επιτεθεί σε οργανωμένους στρατούς και κράτη όπως σχεδιάζει τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν. Το κακό όμως θα έχει γίνει, γι΄αυτό θα πρέπει να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή πρέπει να τον μαζέψουν και να τον προσγειώσουν από το Οθωμανικό «καλάμι».

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ