Οινούσσες: Η άγνωστη λεπτομέρεια που «χάλασε» τους Τούρκους

Με καθυστέρηση έμαθαν οι Τούρκοι πως πήγε στις Οινούσσες ο αντιστράτηγος Στεφανής. Οι αναπόφευκτες συγκρίσεις μάλλον στεναχώρησαν.

Η τουρκική κρουαζιέρα πέριξ των Ιμίων απο τους Τούρκους στρατηγούς  έγινε με αίθριο καιρό.

Στις φωτογραφίες μια ηλιόλουστη μέρα ήταν το ιδανικό φόντο για τους Τούρκους στρατηγούς που βρίσκονταν στο κατάστρωμα φρεγάτας του τουρκικού ναυτικού και αγνάντευαν τα Ίμια χαμογελαστοί.

Η επίσκεψη του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή στις Οινούσσες δεν είχε τόση γκλαμουριά είναι η αλήθεια και μάλλον υστερούσε σε φωτισμό.

 

Ο λόγος ήταν η κακοκαιρία που υπήρχε στην περιοχή.

Όταν μάλιστα ο Α/ΓΕΣ ζήτησε να πάει στο φυλάκιο της Παναγιάς του συνέστησαν πως λόγω των έντονων ανέμων ίσως θα ήταν καλύτερα να το αναβάλει. Φυσικά δεν το ανέβαλε αλλά πήγε.

Πήγε με φουσκωτό και με καταδρομείς του Στρατού που διαβεβαίωσαν τον αρχηγό ΓΕΣ οτι τουλάχιστον μέχρι τα 10 μποφόρ δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα για να πάνε στο φυλάκιο πέρα απο το ότι ίσως σε μερικούς κυματισμούς να κουνάει λίγο το σκάφος.

Για την ανωτέρω μετάβαση γραφτηκε άλλωστε κυρίως και στο δελτίο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού που κυκλοφόρησε στις 20 Φεβρουαρίου πως: «Ο Αρχηγός διαπίστωσε το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά, που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού και κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του.»

Η σχετική πληροφορία για την «καταδρομική» επίσκεψη του αντιστράτηγου Στεφανή προφανώς έφτασε κάποια στιγμή και στα αυτιά της Τουρκίας και μάλλον δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους γείτονες ούτε το μέρος ούτε ο τρόπος που έφτασε ο Α/ΓΕΣ.

Το ερώτημα τώρα είναι αν πέρα απο διάφορα δημοσιεύματα που…κατακρίνουν τους Έλληνες «καταληψίες» γιατί…τόλμησαν να υψώσουν την γαλανόλευκη σε ελληνικό έδαφος, θα απαντήσουν και έμπρακτα οι Τούρκοι με μια νέα κρουαζιέρα;

Τα στοιχήματα μάλλον είναι υπερ του ναί. Αλλά για να βεβαιωθούμε ίσως θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη ηλιόλουστη ημέρα που η θάλασσα θα είναι λάδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ