Η …«διαβολοβδομάδα» καταλύτης εξελίξεων σε κυβέρνηση και ΥΠΕΘΑ

Η εβδομάδα μετά τις γιορτές ξεκίνησε όπως αναμενότανε …καυτή, με τον Πάνο Καμμένο να έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε κυβέρνηση, ΥΠΕΘΑ και σε όλο το πολιτικό σύστημα
 
 
Χωρίς ανάσα από τις γιορτές το πολιτικό σκηνικό ξεκίνησε την εβδομάδα εκρηκτικά με απόλυτο πρωταγωνιστή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει βαλθεί να ανακατέψει τους πάντες και τα πάντα με τις «πρωτοβουλίες» του στο μετέωρο βήμα της πολιτικής του επιβίωσης.
Σε κυβέρνηση και υπουργείο Εθνικής Άμυνας χθες βρίσκονταν όλοι υπ΄ατμόν για τις εξελίξεις που θα τρέξουν όλη αυτή την εβδομάδα.
Ήδη συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία το μήνυμα που βγήκε και στάλθηκε προς τον Καμμένο ήταν ότι υπάρχει η σχετική πλειοψηφία στη Βουλή για κάθε ψηφοφορία. Τα ίδια μηνύματα του έστειλαν βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δηλώνοντας ότι δεν θα τον ακολουθήσουν στον ανένδοτο που κήρυξε από το …twitter για τα εθνικά θέματα.
Οι πληροφορίες πάντως για συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου όπου θα καταλήξουν τους όρους του διαζυγίου μέχρι χθες το βράδυ δεν επιβεβαιώθηκε αλλά ούτε και διαψεύστηκε διατηρώντας τα ερωτηματικά.
Το βέβαιο είναι, ότι την Τετάρτη ο Πάνος Καμμένος θα λύσει τα όποια ζητήματά με το κόμμα του και εκεί είναι σίγουρο ότι θα φανεί η διάσταση που υπάρχει και το πώς θα εκφραστεί τελικά μετά τις πολλές διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν.
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι οι πληροφορίες που μετέφερε χθες το armynow.net μίλαγαν για εντολή να μαζευτούν όλοι οι φάκελοι από το γραφείο του υπουργού μέχρι την Τετάρτη, ημέρα η οποία προφανώς θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις.
Μη ξεχνάμε, ότι την Τετάρτη ξεκινάει και στη Βουλή των Σκοπίων η τελική ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας η οποία θα ολοκληρωθεί το πολύ σε δύο – τρεις ημέρες. Και τελικά μήπως σε εκείνη την επίσκεψη στη Λάρισα στα μέσα του Δεκέμβρη που ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν ψηφιστεί η Συμφωνία από τα Σκόπια δεν ήταν γλωσσικό ατόπημα αλλά ήταν από τότε σχεδιασμένο;
Πάντως χθες αρκετά στελέχη του επιτελείου του Πάνου Καμμένου δεν το έκρυβαν ότι προετοιμάζονται για αποχώρηση και μάλιστα άμεση.
Ήδη άρχισαν να ακούγονται μάλιστα και τα πρώτα ονόματα του αντικαταστάτη με κάποια από αυτά να βρίσκονται ήδη στο κτίριο του ΥΠΕΘΑ και απλά θα χρειαστεί να αλλάξουν όροφο αλλά και κάποια άλλα που δε θα αναφέρουμε για ευνόητους λόγους μένοντας συνειδητά μακριά από ονοματολογία. Για να φανταστείτε το πλήθος των σεναρίων πάντως μέχρι και αυτό της «εικονικής αποχώρησης» διαδόθηκε και ο νοών νοείτο!
Οι Αρχηγοί πάντως των Γενικών Επιτελείων που βρίσκονται και αυτοί υπ’ ατμόν περιμένοντας τις εξελίξεις οι οποίες συμπίπτουν με τις κρίσεις που ως γνωστόν πρέπει να γίνουν από τις 15 Ιανουαρίου και μετά την περασμένη Κυριακή στη γιορτή των Φώτων έδωσαν ως όφειλαν το παρόν στις εκδηλώσεις και φρόντισαν και να το κάνουν γνωστό.
Αν και τις προηγούμενες ημέρες από διάφορους που έχουν ιδιαίτερο υπαρξιακό «άγχος» περισσότερο και από τους ίδιους τους Αρχηγούς ακούστηκαν πολλά σενάρια «διαβάζοντας» μάλιστα μέχρι και φωτογραφίες όπως οι καφετζούδες το σίγουρο είναι ότι όλα θα κριθούν από τις πολιτικές εξελίξεις.
Πολιτικός καύσωνας εν μέσω πολικών θερμοκρασιών και όποιος αντέξει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ