Η κρουαζιέρα του CIRKIN… ή πως οι Τούρκοι κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους στη Λιβύη

Στο λιμάνι της Μισράτα έχει ήδη φθάσει το φορτηγό πλοίο CIRKIN όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Νίκος Λαδιανός – δείτε φώτο – σχολιάζοντας την απαράδεκτη στάση της ΕΕ που αφήνει την Τουρκία να κάνει ανενόχλητη τη «δουλειά» της στη Λιβύη.

Τι αναφέρει ο Νίκος Λαδιανός:

Έγινε, λοιπόν, χθες ο σαματάς γύρω από το «μυστήριο» φορτηγό πλοίο, που πιθανότατα μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στις δυνάμεις του Σάρατζ, στη Λιβύη. Τρεις Τουρκικές φρεγάτες το συνόδευσαν. Να προσθέσουμε άλλη μία; Την Ελληνική;!!
Διότι, τελικά, όπως αποδείχθηκε, η απουσία ουσιαστικής βούλησης από την ηγεσία της Ναυτικής Δύναμης (με το σχεδόν αστείο όνομα IRINI !), αλλά, κυρίως, η απουσία ουσιαστικής βούλησης από την Ε.Ε., μετέτρεψαν το ελληνικό πολεμικό πλοίο σε ένα ακόμη πλοίο συνοδείας!!

Μετά την χθεσινή απόπειρα νηοψίας από την Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ, η νεότερη οδηγία, που δόθηκε από τον Ιταλό διοικητή της Δύναμης, ήταν η «διακριτική παρακολούθηση»…!!

Με αυτά τα δεδομένα –και χωρίς να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση από χθες- πού φθάσαμε τελικά σήμερα;

Να έχει φθάσει το CIRKIN στο λιμάνι της Μισράτα, όπως είχαμε προβλέψει από χθες, σχεδόν ανενόχλητο!

Όπως ανενόχλητα πάνε κι έρχονται στη Λιβύη, εδώ και μήνες, πόσα τουρκικά πλοία!

Όλα καλά, λοιπόν. Ας πάμε για διακοπές, κύριοι της Ε.Ε. και κύριοι του ΟΗΕ. (Μην ξεχνούμε πως η Ευρωπαϊκή Δύναμη εφαρμόζει την απόφαση 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας για το εμπάργκο όπλων).

Κι ας περιμένουμε μια μάταιη εκεχειρία στη Λιβύη…

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ